Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis pirmadienį informavo BNS, kad karantino palapinėse gyvena 34 žmonės ir yra 26 laisvos vietos, apgyvendinimo palapinėse gyvena 60 užsieniečių, ten laisvos 230 vietų.

Pagrindiniuose URC pastatuose yra dar 69 laisvos vietos.

Užsieniečiai taip pat apgyvendinami VSAT Pasieniečių mokykloje Medininkuose, kur iš 130 vietų užpildytos beveik visos. Be kita ko, yra galimybės apgyvendinti ir užkardose, kur irgi yra laisvų vietų.

Anot pasieniečių atstovo, pastaruoju metu COVID-19 nustatyta septyniems irakiečiams, kurie buvo sulaikyti Ignalinos ir Varėnos rajonuose.

Tarp šių septynių irakiečių liga nustatyta ir trims, gyvenusiems URC.

„Visais atvejais tokie užsieniečiai perkeliami į Abromiškių reabilitacijos ligoninę ir ten turi būti iki pasveikimo. Tuomet grąžinami į VSAT padalinius“, – teigė G. Mišutis.

VSAT duomenimis, į Lietuvą iš Baltarusijos šiemet jau bandė patekti beveik 600 migrantų, dauguma jų – Irako piliečiai, taip pat nemaža dalis – Irano, Sirijos, Baltarusijos piliečių.

Lietuvos pareigūnai įtaria, kad išaugę nelegalios migracijos srautai yra Baltarusijos režimo organizuojama operacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)