Kraupų pranešimą apie jūroje ties Smiltyne skęstančią motiną su dviem vaikais gelbėjimo tarnybos gavo šeštadienį vakare. 47 metų moteris kartu su 25 metų sūnumi ir devynmete dukra maudėsi, nepaisydami paplūdimiuose iškeltos raudonos vėliavos.

„Šeštadienį maudytis buvo draudžiama, ėjo maudytis, pakliuvo į duobę, negalėjo grįžti į krantą, pradėjo skęsti“, – LNK sakė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Tačiau mama ir brolis dar sugebėjo iš juos įtraukusios duobės išstumti devynmetę mergaitę.

„Kada dukra išlipo iš vandens, nubėgo pas gelbėtojus ir paprašė pagalbos“, – teigė A. Siakki.

Iš karto buvo sukviestos maksimalios gelbėtojų pajėgos.

„Gelbėtojai šoko į vandenį ieškoti skęstančiosios, iš karto nerado, jie jau buvo po vandeniu. Tada atvažiavo gaisrininkai gelbėtojai, jie gelbėtojams padėjo atlikti paiešką jūroje. Taip pat atskrido koordinacinio centro malūnsparnis“, – teigė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas.

Pirmiausia buvo rastas jauno vyro kūnas. Jį dar bandyta gaivinti, tačiau nesėkmingai. Moters kūnas buvo aptiktas tik iš sraigtasparnio ir ištrauktas po daugiau kaip dvi valandas trukusių paieškų.

„Medikai jiems konstatavo mirtį. Šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti“, – LNK teigė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Adromeda Griauslienė.

Šeima buvo perspėta

Anot tarnybų, šeima pramogavo už paplūdimio, kur budi gelbėtojai, ribos. Tačiau jie vis tiek buvo perspėti.

„Gelbėtojas sakė, jog buvo prie šitos šeimos už paplūdimio ribų priėjęs, perspėjęs, jog yra draudžiama maudytis. Bet jie nekreipė dėmesio ir toliau ėjo maudytis“, – teigė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas A. Siakki.

„Klaipėdos paplūdimių“ gelbėtojų vadas pasakojo, jog darbo paplūdimiuose tikrai netrūko. Nors maudytis buvo draudžiama, rizikavo daugelis.

„Teko ne vienam padėti išplaukti iš duobės, jau buvo atvejų, jog gelbėtojams teko šokti poilsiautojams dar nepradėjus skęsti. Bet pastebėjus, jog jie pakliuvo į duobę ir negali grįžti, teko padėti“, – aiškino A. Siakki.

Jis LNK teigė, jog teko drausminti ir nemažai tėvų, kurie nepaisydami draudimo maudytis drąsiai leido į vandenį lipti mažamečiams.