„Norėdami visiems visuomenės nariams sukurti orias gyvenimo ir darbo sąlygas, lygias galimybes, turime siekti tinkamos aplinkos – infrastruktūros ir informacijos – prieinamumo. Tai raktas į žmonių su negalia gerovę“, – sako pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Lietuvos ir Lenkijos pirmosios ponios Diana Nausėdienė ir Agata Kornhauser-Duda yra renginio globėjos, pranešė Prezidentūra. Konferencijos partneris – Lietuvos negalios organizacijų forumas.

Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvencija užtikrina, jog Konvenciją ratifikavusios šalys siekia ne tik fizinio, bet ir informacinio prieinamumo žmonėms su negalia. Anot Prezidentūros, nors Lietuva konvenciją ratifikavo 2010 metais, tiek fizinis, tiek informacinis prieinamumas žmonėms su skirtingomis negaliomis vis dar yra siekiamybė.

Konferencijoje bus susipažįstama su žmonių su negalia poreikiais informacijos prieinamumui, išklausyta jų asmeninė patirtis.

Pranešėjai kalbės apie informacijos prieinamumą ir įvairių komunikacijos formų svarbą, įgyvendinant žmogaus teisėmis grįstą negalios modelį; bus galima išgirsti Lietuvos geruosius pavyzdžius ir politines kryptis bei susipažinti su Lenkijos patirtimi priimant ir įgyvendinant sprendimus, pasiremti geraisiais Lenkijos pavyzdžiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)