Ministras taip pat turės atskirus dvišalius susitikimus su Turkijos, Kosovo ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrais.

Svarbiausi tarptautiniai koalicijos veiklos formatai yra Jungtinių valstijų vadovaujama operacija „Įgimtas ryžtas“ ir NATO misija Irake. Lietuva dalyvauja minėtose operacijoje ir misijoje, šį dalyvavimą numatoma didinti.

ISIS netekus fizinės teritorijų kontrolės šiaurės rytų Sirijoje ir šiauriniame Irake, koalicija savo veiklą pastaruoju metu fokusuoja į civilių asmenų teisių gynybą atkovotose teritorijose, teroristinių kovotojų perkėlimu į jų kilmės valstybes, siekia aktyviau kovoti su ISIS propaganda ir neleisti grupuotės likučiams pritraukti naujų narių.

JAV vadovaujamos koalicijos, prie kurios prisijungė keliasdešimt valstybių, galutinis rezultatas – ilgalaikis ir negrįžtamas „Islamo valstybės“ sunaikinimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)