Konkreti galimo vizito data ministerijos pranešime kol kas nenurodyta.

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius penktadienį susitiko su „Frontex“ vadovu ir kitais agentūros atstovais bei aptarė neteisėtos migracijos per Lietuvos ir Baltarusijos sieną situaciją.

Anot ministerijos, F. Leggeri teigė, kad agentūra teiks reikiamą pagalbą tiek sienos apsaugos, tiek grąžinimų srityse.

„Esame įsipareigoję teikti Lietuvai paramą – tai Europos solidarumo išraiška“, – VRM pranešime cituojamas „Frontex“ vadovas.

VRM teigimu, artimiausiu metu į Lietuvą atvyks 30 „Frontex“ pareigūnų, kurie kartu su Lietuvos pasieniečiais dirbs pasienio ruože.

„Esame dėkingi „Frontex“ už greitą reakciją į Lietuvos prašymą suteikti pagalbą. Tikimės, kad bendromis pastangomis pavyks užkirsti kelią neteisėtai migracijai per Lietuvą“, – teigė viceministras A. Abramavičius.

Šiuo metu pareigūnai yra sustiprinę sienos su Baltarusija apsauga, mobilizuojamos ir įtraukiamos kitos valstybės institucijos ir tarnybos. Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) padeda Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, Šaulių sąjungos nariai.

Dieveniškių kilpoje, supamoje Baltarusijos teritorijos, dirba ir policijos pajėgos.

VRM teigia, kad būtina spręsti ir neteisėtų migrantų grąžinimo į kilmės šalis klausimą, kai jų prieglobsčio prašymai yra atmetami.

„Šioje srityje išplėstus įgaliojimus turinti „Frontex“ agentūra taip pat gali padėti Lietuvai organizuojant grąžinimo operacijas bei teikiant metodinę pagalbą“, – tvirtina ministerija.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 508 neteisėti migrantai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)