„Daug kur numatomos liūtys su perkūnija, vietomis lis smarkiai, kris kruša. Vietomis kils škvalas 15-20 m/s, kai kur iki 25 metrų per sekundę. Audra tęsis ir ateinančios nakties pirmoje pusėje. Būkite atsargūs“, – svarbiu pranešimu dalijasi meteorologai, panašaus turinio žinutes gyventojai gauna ir telefonuose.

Perspėjimas dėl audros

Taip pat meteorologai įspėja ir dėl kaitros. Birželio 25 d. kaitra tęsis rytiniame šalies pakraštyje. Aukščiausia dienos temperatūra vietomis sieks 30–31 laipsnį karščio.

Energijos skirstymo operatorius (ESO) taipogi įspėja dėl galimų nepatogumų – būsima audra gali nutraukti elektros energijos tiekimą.

„Bendra situacija dar sudėtinga, liko 3000 namų ūkių po audros per visą Lietuvą: Alytus, Kaunas, vidurio Lietuvoje. Operatyviai gedimai tvarkomi. Taipogi, ruošiamas ir šiai nakčiai. ESO budinčios brigados stebės situaciją ir reaguos.Toks vėjas yra labai didelis – prognozė yra tokia pati kaip ir praėjusią naktį, po kurios be elektros liko apie 5000 namų ūkių. Pati audra ar vėjas nėra baisu, tačiau baisu yra ant elektros linijų krentantys medžiai“, – „Delfi“ kalbėjo ESO atstovas Paulius Kalmantas.

Pastebėjusius ant laidų užvirtusius medžius ar kitokius gedimus, prie jų negalima artintis – apie tai geriausia pranešti telefonu ESO.

Penktadienio prognozėse numatoma, kad per Lietuvą lėtai slinks atmosferos frontas. Dienos pradžia bus gana saulėta ir sausa, vėjas nestiprus. Įdienojus daugės kamuolinių debesų, ypač rytinėje šalies pusėje.

Popietinėmis valandomis čia daug kur nušniokš trumpos intensyvios liūtys su perkūnija, kai kur gali iškristi kruša. Perkūnijos metu rytiniuose rajonuose tikėtinas ir škvalas, vėjo gūsiai jo metu sieks 15–20 m/s. Pavienio trumpo lietaus, kai kur lydimo perkūnijos, vakare gali sulaukti ir pietvakarinis šalies pakraštys, bet stipresnių audrų čia nenumatoma. Aukščiausia temperatūra šiandien Lietuvoje daug kur sieks 26–29, rytiniuose rajonuose 30–31 laipsnį karščio, tik vakariniame šalies pakraštyje bus gaiviau - 23–25 laipsniai.

Šeštadienį mūsų regione dar išsilaikys žemesnio slėgio laukas. Tiek naktį, tiek dieną vėl daug kur prognozuojamos trumpos liūtys su perkūnija, vietomis lis smarkiai. Vėjas besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo. Per perkūniją vietomis vėl galimas škvalinis vėjo sustiprėjimas iki 15–20 m/s. Temperatūra naktį laikysis apie 14–19 laipsnių, dieną taip pat bus gana karšta - 24–29 laipsniai.

Sekmadienį orai pamažu gerės. Tropinis karštis ir tvankuma nebevargins. Naktį daug kur, dieną jau tik vietomis trumpai palis, kai kur griaudės perkūnija. Naktis dar bus labai šilta, o dieną – laipsniu kitu vėsiau negu šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)