Aš prognozuočiau, kad diktatūros, kokias matome Baltarusijoje, nėra stabilios sistemos, ir tokios sistemos ilgai netvers. Aš manau, kad visada būna pokytis, nes žmonės taip nusprendžia. Mano asmeniniu vertinimu, A. Lukašenka patiria didelį spaudimą. Iš pažiūros tarsi viskas atrodo gerai, tačiau už uždarų durų jis žino, kad amžinai nebus savo šalies lyderiu. Manau, kad bus pokytis, ir tai bus geras pokytis“, –  sako šešerius metus NATO integravimo pajėgoms Lietuvoje vadovavęs Danijos pulkininkas Jakobas Sogardas Larsenas. 

Praėjusią savaitę pasikeitė NATO integravimo pajėgų Lietuvos vadas – Danijos kariuomenės pulkininką J.Sogardą Larseną pakeis kitas šios šalies pulkininkas Peteris Nielsenas.

NATO pajėgų integravimo vienetas Lietuvoje veikia kaip tarpininkas sąveikai tarp nacionalinių ir regione dislokuotų sąjungininkų pajėgų užtikrinti. Vienetas prisideda prie bendrų su sąjungininkais pratybų ir mokymų bei palaiko ryšį su NATO operacinėmis vadavietėmis. Padalinys sukurtas atsižvelgiant į NATO sprendimą vykdyti atsaką į padidėjusią Rusijos grėsmę po Krymo aneksijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)