M. Puidokas Seime teigė, jog jau daug metų yra nuolat sekamas dėl politinės veiklos.

„Noriu pateikti atsaką dėl STT viešųjų ryšių akcijos, kai jie tiria patys save. (…) Esu jau daug metų nuolat sekamas, bet kovojau ir kovosiu su supuvusia korumpuota politine sistema. Telkiau ir organizavau žmones taikiai revoliucijai Lietuvoje, priešinausi degradaciją visuomenei nešantiems įstatymų projektams, sulaukiau persekiojimų Seimo koridoriuose“, – taip antradienį į žurnalistus kreipėsi Seimo narys M. Puidokas.

Parlamentaras antradienį teigė, kad per jo darbą Seime buvo du kartus bandoma pasikėsinti į gyvybę.

„Per mano darbo laikotarpį Seime galėjau netekti gyvybės kelis kartus. Pirmą kartą – stovėjimo aikštelėje buvo įplėšta padanga ir parengta sprogimui greitkelyje. Tada kviečiau policiją, bet dirbta profesionaliai. Prieš pusmetį visi priekinio rato varžtai atsukti buvo, tada su patarėja Loreta važiavau į Seimą greitkeliu. Bet turėjome baigti kelionę griovyje. Tik Dievas išsaugojo gyvybę abu kartus“, – teigė M. Puidokas.

Politikas kalbėjo, jog jį galima „fiziškai ar politiškai sunaikinti“, bet tautos laisvės ir teisingumo troškimo nesunaikins niekas.

„Savo atveju matau Baltarusiją ar Šiaurės Korėją primenančius veiksmus. Matau politinį susidorojimą su aktyviu opozicijos nariu, kuris niekuo nėra kaltinamas. Matau daug klastos, melo ir apgaulės“, – tikino jis.

„Su manimi nuo pat pradžių elgėsi kaip su niekingu nusikaltėliu, net į tualetą jokio procesinio statuso procese neturinčiam žmogui norėjo neleisti nueiti. Mane į jį lydėjo STT agentas ir aiškiai girdėjo, kolegos, ką tas porą minučių aš ten veikiau. Apie visą tai atvirai sakiau dar skandalo dieną“, – Seime žiniasklaidos atstovams sakė M. Puidokas.

Parlamentaras tikino, jog po tualeto galėjo visai negrįžti į savo kabinetą, ar sėdėti jame užsidaręs pusvalandį.

„Jaučiausi teisus, dėl to elgiausi maksimaliai skaidriai, norėjau sulaukti advokato ir įrodyti savo teisumą STT agentams. Todėl grįžau į kabinetą, bet jame sulaukiau smurto“, – teigė parlamentaras.

„Kaip galėjau ką nors trinti, jei nežinojau apie ką tyrimas?“ – klausimą kėlė jis.

M. Puidokas taip pat kritikos pažėrė ir premjerei Ingridai Šimonytei. Anot M. Puidoko, ji daro spaudimą STT savo viešais pasisakymais.

Parlamentaras teigė, kad turimą vaizdo įrašą paviešins, kai pagal teisinio proceso eigą matys tame prasmę.

Delfi primena, kad penktadienį STT pranešė, jog kratų metu buvo siekiama surasti ir paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus, įskaitant du M. Puidoko mobiliuosius telefonus. Anot STT, krata M. Puidoko darbo vietoje buvo sankcionuota atskira nutartimi, aiškiai nurodant parlamentaro pareigas, statusą ir ieškomus daiktus.

Pačioje kratoje dalyvavo Seimo narys, jo advokatas ir du Seimo kanceliarijos atstovai. Kratos metu M. Puidokui keletą kartų buvo išreikštas teisėtas reikalavimas pateikti mobiliuosius telefonus, kurie nurodyti teismo nutartyje, teigia STT, tačiau parlamentaras tai padaryti atsisakė.

Tarnyba tvirtina, kad kratos metu M. Puidokas buvo išėjęs iš kabineto, nors buvo paprašytas pasilikti kratos atlikimo vietoje. Seimo narys, turėdamas su savimi mobiliuosius telefonus, užsidarė tualeto patalpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (681)