SAM registruotame dokumente siūloma panaikinti reikalavimą atvirose erdvėse organizuojamus renginius stebėti tik iš sėdimų vietų.

Taip pat buvo siūloma nustatyti, kad 2021 m. birželio 23–24 d. atvirose erdvėse organizuojamiems renginiams netaikomas reikalavimas užtikrinti bilietų platinimą elektroniniu būdu.

Nors SAM siūlė atsisakyti draudimo atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose prekiauti maistu ir gėrimais ir teikti kitas paslaugas renginių vietose, tačiau ministrų kabinetas nusprendė tokio lengvinimo dabar nepriimti.

Delfi primena, jog karantinas šiuo metu yra pratęstas iki birželio 30 dienos imtinai.

Nors Vyriausybė žadėjo suredaguoti naujos redakcijos karantino nutarimo dokumentą, tačiau tai nebuvo padaryta.

„Kol kas sprendimo nėra. Sprendimas bus priimtas rytoj ryte“, – po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Kilo klausimų

Premjerė I. Šimonytė sukritikavo pasiūlymą atsisakyti draudimo prekiauti maistu ir gėrimais renginiuose atvirose erdvėse, jei kaukės vis dar yra būtinos.

Premjerė I. Šimonytė teigė, kad itin didelis renginių švelninamas gali dar labiau platinti koronaviruso delta atmainą šalies viduje.

„Mes neturime matyti tik to, kas pozityvu ir gerai atrodo gerai. Bet reikia matyti ir tas rizikas. Ir kiek tas rizikas savo sprendimais didinsime“, – apie Joninių renginius pasitarime kalbėjo ministrė pirmininkė.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė aiškino, jog atvirose erdvėse asmenims ir be Galimybių paso galima gerti ir valgyti.

„Tas sulyginimas taip ir padarytas – su maitinimo paslaugomis, jau leidžiamomis“, – teigė viceministrė.


„Sakyčiau, kad čia yra toks keitimas, kuris paprašytų iš kitos pusės suvienodinti – su Joninėmis“, – stebėjosi ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

SAM viceministrė priminė, kad atskiros sąlygos renginiams bus nustatytos Operacijų vadovo sprendimais.

SAM dokumente nurodo, kad nuspręsta neatsižvelgti į Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos pateiktą pasiūlymą visiems atvirose erdvėse organizuojamiems renginiams taikyti švelnesnius reikalavimus, kadangi pagal pateiktą siūlymą visiškai susivienodintų sąlygos atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose, kai renginyje dalyvauja tik asmenys su „Galimybių pasu“ ir asmenys be „Galimybių paso“.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad karantiną reikėtų laisvinti nuosekliai, visiems ir ne tik per Jonines.

„Nes jeigu kalbame apie maitinimo įstaigų ir renginių reguliavimą, bet dabar bus skirtingai vertinami renginiai“, – aiškino ministrė A. Armonaitė.

I. Šimonytė priminė, jog didesnius karantino pakeitimus trečiadienį siūlys Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK), dėl jų apsispręs Vyriausybė.

„Apie bendrą reglamentavimą reikėtų galvoti, kas galios nuo liepos 1 dienos“, – sakė ministrė pirmininkė.

Todėl ministrų kabinetas apsisprendė karantino taisykles liepos mėnesiui tvirtinti trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)