„Šiuo atveju tik vienas pretendentas surinko pereinamąjį balą, todėl konkursas laikomas neįvykusiu“, – BNS teigė departamento atstovė Lina Biekštaitė.

Jos teigimu, vertinimo komisijoje turi būti išrenkami du laimėtojai, kurie privalo surinkti ne mažiau kaip šešis balus.

„Iš jų į darbą priimantis asmuo renkasi, kam pasiūlys užimti pareigas. Jei yra tik vienas pretendentas, surinkęs šešis ir daugiau balų, konkursas laikomas neįvykusiu“, – aiškino L. Biekštaitė.

Kaip BNS informavo sveikatos apsaugos ministro patarėja Aistė Šuksta, konkursas į šias pareigas bus skelbiamas dar kartą.

„Planuojame dar kartą skelbti konkursą, nekeičiant jo sąlygų. Tačiau apie jį aktyviau skleisime informaciją, siekdami didesnio pretendentų susidomėjimo“, – sakė A. Šuksta.

Paraiškas dalyvauti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovo konkurse pateikė šeši pretendentai, tačiau keliamus reikalavimus atitiko keturi iš jų. Konkurse dalyvavo trys iš jų.

„Vienas pretendentas atsiėmė prašymą dalyvauti iki vertinimo komisijoje dienos“, – sakė VTD atstovė.

Nuolatinio vadovo NVSC neturi nuo kovo vidurio, kai sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tuometį įstaigos direktorių Robertą Petraitį atleido iš pareigų.

A. Dulkys tokį sprendimą priėmė po buvusiam vadovui nepalankaus metinio įvertinimo vasario viduryje, tačiau R. Petraitis su vertinimo išvadomis nesutiko ir paprašė ministerijos, kad jo veiklą įvertintų speciali komisija.

Kaip kovo pradžioje informavo sveikatos apsaugos ministras, komisijos išvados patvirtino jo „matymą ir vertinimą“.

Kovo 10-oji buvo paskutinė R. Petraičio darbo diena. Jo pareigas laikinai eina įstaigos Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

Atleidimą iš pareigų R. Petraitis šiuo metu ginčija teisme.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)