Užsieniečius, neturėjusius dokumentų, ties Vosiūnų kaimu sulaikė Tverečiaus pasienio užkardos pareigūnai.

Migrantams bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo jie yra izoliuoti, nustatinėjamos jų tapatybės.

„Pastaruoju metu Ignalinos rajonas tapo vieta, per kurią dažniausiai bando keliauti neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą patekę migrantai. Per pastarąsias dvi savaites prie sienos šio rajono ribose VSAT pareigūnai sulaikė net 10 tokių užsieniečių grupių, iš viso 118 asmenų“, – teigia pasieniečiai.

Iš viso šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 419 neteisėtų migrantų. Daugiausia tarp jų yra Irako piliečių. Šis skaičius yra daugiau kaip penkis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius.

Pernai sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 metais pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 metais – 104.

Pastaruoju metu išaugus tokių atvejų skaičiui VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pasieniečiai iš kitų padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Be to, pasieniečiams padeda pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra sakiusi, kad išaugęs nelegalių migrantų srautas yra sąmoninga Baltarusijos režimo politika prieš Lietuvos valstybę. Anot jos, tai rodo, jog pradėtas hibridinis karas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)