„Aš pats labai laukiau tos dienos, tai turėjo būti šis pirmadienis, bet kadangi turėjau komandiruotę, tai padariau kiek vėliau. Esu geros nuotaikos“, – sakė ministras.

A. Dulkys penktadienį vakcinavosi Naujosios Vilnios poliklinikoje, prie jos įrengtame mobiliame punkte. Anot jo, jei tokia praktika pasiteisins, bus plečiama ir kuriama daugiau mobilių punktų, kurie priartins vakcinas prie toliau gyvenančių gyventojų.

„Vakcina turi judėti prie žmogaus, kad jam būtų patogu“, – aiškino A. Dulkys.

Ministras teigė, jog jį tenkina NVSC veikla atradus delta atmainą Lietuvoje.

„Dabar yra svarbiausia užkardyti ir daryti prevencines priemones ir jos neplistų. Tai, kaip šiai dienai dirba mūsų Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, mane tenkina, tai yra teisingi veiksmai – pilnai identifikuota visa seka žmonių. (…) Matyt, ta žinutė yra tokia – mes niekada be viruso negyvensime. Žinutė pagrindinė – reikia dviejų skiepų“, – penktadienį žurnalistams sakė A. Dulkys.

Paklaustas, kas toliau bus daroma plečiant vakcinacijos procesą, A. Dulkys išvardija keletą galimų variantų.

„Mes galime judėti link didelių prekybos centrų, kitų didelių žmonių judėjimo traukų. Tai reiškia, kad ir žmogui patogu ir pasiekiamas lengvai mūsų tą padaryti“, – aiškino jis.

A. Dulkys ragino visus gavusius pirmą skiepą, privalo gauti ir antrą. Jis teigė, kad būtina tinkamai išnaudoti šį etapą, kai koronavirusas kuriam laikui išsikvėpė.

„Mes turime pasinaudoti viruso išsikvėpimu. Ilgą laiką virusas mums diktavo savo darbotvarkę, mes jį vijomės. Šiuo metu pirmas kėlinys baigėsi, sakykime, kad lygiosiomis. (…) Bet dabar yra pertraukėlė ir antram kėliniui turime išeiti laimėtojais. Mes turime toliau vakcinuotis. Suprantu, pandeminis nuovargis ir nuolatinė gynyba nuvargina, bet negalime sau to leisti, dabar mes turime diktuoti darbotvarkę“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Jis teigė, kad iki šiol tebegalvoja, kad birželis gali būti paskutinis karantino mėnuo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)