Viena iš grupės narių Ieva Makauskaitė nusprendė pasidalyti nemalonia patirtimi savo feisbuko paskyroje. Pasak jos, ši patirtis labai sukrėtė ir buvo baisu pagalvoti, ką toks pykčio pritvinkęs žmogus galėtų padaryti sutikęs homoseksualų asmenį. Ji sutiko savo feisbuko įrašu pasidalyti ir su „Delfi“ redakcija.

„Vakar grojome gatvėje prie Kudirkos paminklo. Vienos pertraukėlės metu priėjo treninguotas vyras ir paklausė „Jūs už p***rus ar prieš?“, mes jam nieko neatsakėme, tačiau jam dar kartą paklausus „Atsakykite, ar jūs už p***rus, ar prieš, nes aš turiu reples“ ir parodžius, kad rankoje laiko dideles senas metalines reples, kurias paėmė į kumštį lyg būtų pasiruošęs trenkti, pajutome, jog vyriškis atrodo įtartinai ir kelia pavojų.

Man pradėjus trauktis, kolegė šūktelėjo „Filmuok!“. Pradėjus daryti įrašą, vyriškis užsidėjo gobtuvą ir kaukę, kad nesimatytų veido, ir pradėjo eiti artyn. Mes, žinoma, traukėmės, o pilietis vijosi, agresyviai kartodamas tą patį klausimą, kolegei grasino replėmis. Visgi šį asmenį pavyko nufilmuoti, o nemalonią situaciją nuramino du prospektu einantys vaikinai, paprašius jų pagalbos. Po apsižodžiavimo su jais, vyriškis nuėjo tolyn, laikydamas rankoje reples“, – apie nemalonią istoriją rašė ji.

„Paskambinusios policijai, pranešėme apie įtartiną asmenį Gedimino prospekte, kuris elgiasi agresyviai, tačiau po 20 min. laukimo pareigūnai perskambino ir pranešė, jog neatvyks, nes gavo kitą iškvietimą. Užregistravo atvejį ir pasiūlė parašyti pareiškimą. Svarstėme, ką toliau daryti tokioje situacijoje. Ar mūsų pareiškimas ką nors gali pakeisti, nes juk fiziškai nenukentėjome?

O galbūt kas nors žinote šį asmenį? Ar galite padėti atpažinti?

Mus ši patirtis sukrėtė, pasijutome labai nesaugiai, tad dalinamės istorija ir linkime būti atsargiems. Baisu pagalvoti, kas būtų nutikę, jeigu būtume nepalankiai atsakiusios į keistus vyriškio klausimus, arba ką toks neapykantos apimtas asmuo galėtų padaryti, gatvėje atpažinęs homoseksualų žmogų“, – savo patirtį apibendrino ji.

Policija incidento kaltininko nerado

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas „Delfi“ patvirtino, kad buvo gautas pranešimas apie agresyviai nusiteikusį vyrą Vilniaus centre.

„Kad buvo homofobiškai nusiteikęs, tokios informacijos neturėjome. Tačiau buvo pranešta, kad vyriškis grasino ir bandė pastumti merginą, bet šalia buvę jaunuoliai jai padėjo. Galiausiai tas vyras pasišalino. Pareigūnams buvo nurodyti vyro požymiai ir žinau, kad jie labai greitai į įvykio vietą atvyko.

Bandė pagal tuos nurodytus požymius vyriškio ieškoti, kad galėtų nustatyti visas aplinkybes, bet jis jau buvo pasišalinęs ir nepavyko jo surasti. Kiek žinau, mergina žadėjo rašyti pareiškimą, bet negaliu patvirtinti, ar parašė“, – komentavo atstovas.

T. Bražėno teigimu, iš įvykio vietos pasišalinęs vyras nuėjo Seimo link.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (664)