„VESK įvertins situaciją ir, jeigu ekstremalių situacijų komisijos pasiūlymas bus toks, kad tąsos nebereikia, o kažkokios atskiros nuostatos gali būti perkeliamos į rekomendacijas arba kažkokius kitus reguliavimus, tai tada Vyriausybė atitinkamai tai ir padarys“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

„Jeigu bus VESK siūlymas, kad dar pratęsimas yra reikalingas, tai tada Vyriausybė turės rinktis ir svarstyti, kokiomis sąlygomis pratęsti“, – pridūrė ji.

Pasak premjerės, jeigu VESK sprendimas būtų karantiną pratęsti, Vyriausybė tolimesnes karantino sąlygas svarstytų ateinančią savaitę.
I . Šimonytė taip pat akcentuoja, kad net jei karantino režimas bus nutrauktas, tam tikrų saugumo reikalavimų visuomenė vis tiek turės laikytis dėl COVID-19 mutacijų rizikos.

„Viena vertus, dabar atrodo, kad tam būtinybės neturėtų būti, nors, kaip ir minėjau, vis tiek saugumas turi išlikti, nes turime dar nepakankamai daug žmonių, kurie yra pasiskiepiję, kad galėtume jaustis ramūs dėl mutacijų, kurios naujai atsiradusios plinta ir, deja, plinta tarp nesiskiepijusių žmonių, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, su kuria mus sieja ir pakankamai glaudūs asmeniniai ryšiai“, – sakė I. Šimonytė.

„Todėl to saugumo vis tiek reikės laikytis ar karantino režimas bus, ar nebus. Bet kokia bus rekomendacija VESK aš negaliu atsakyti, nes VESK, kiek žinau, renkasi kitą savaitę tuo klausimu“, – taip pat akcentavo ji.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)