Jis susirinkusiems žmonėms dėkojo už aktyvumą.

„Dėkojame jums už aktyvumą, parodėte, kad lietuviai yra aktyvi tauta. Jūs parodėte, kad savo nuomonę ir savo įsitikinimus jūs galite ginti, rodydami tai, girdėdami tą poziciją iš valdžios, kuriai nepritariate. Jūs netylite, jūs kalbate ir sakote. Tai pirmiausia ačiū jums už aktyvumą“, – Simono Daukanto aikštėje sakė prezidento patarėjas P. Mačiulis.

Šie jo žodžiai palydėti plojimais ir būgnų mušimu.

„Tikrai yra daug tų temų Lietuvoje, kur nuomonės gali išsiskirti, ir jos išsiskiria. Tikrai mes turime būti, kiek įmanoma būti vieningi, girdėdami kitokias pozicijas, būti viena tauta, viena Lietuva. Tačiau tikrai yra daug nerimo ženklų dėl to, kas vyksta šiuo metu Lietuvoje. Pirmiausia noriu paminėti – referendumų galimybę“, – kalbėjo G. Nausėdos patarėjas.

Jis susirinkusiems priminė, jog tik ketvirtadienį Vyriausybė registravo referendumo įstatymą.

„Ir jeigu Seimas nespės priimti šio įstatymo iki liepos mėnesio, jūs, aš, ir kiti Lietuvos piliečiai praranda savo pilietinę teisę į referendumą“, – kalbėjo P. Mačiulis.

G. Nausėdos patarėjas kalbėjo, kad pasigirsta daug nuomonių iš politikų, valdžios atstovų apie tai, kad klausti piliečių nuomonės nereikia, šiuos jo žodžius palydėjo susirinkusiųjų šūksniai „gėda“.

„Klausti nuomonės reikia. Ar referendumu, ar apklausomis, ar kitais įmanomais būdais bendraujant su Lietuvos piliečiais, tą būtiną daryti. Negalime bijoti vieni kitų nuomonių, net jei jos išsiskiria“, – tikino P. Mačiulis.

Jis susirinkusiems perdavė „nuoširdžiausius linkėjimus nuo prezidento G. Nausėdos“.

„Nes jis šiandien negali ateiti iki jūsų, nes šiuo metu dalyvauja paruošiamajame Europos Vadovų Tarybos (EVT) pasitarime, kuris vyksta nuotoliniu būdu. Turbūt puikiai žinote, kad ir prezidentą iš EVT bando išstumti kai kurie politikai“, – apie TS–LKD atstovų iniciatyvą priminė P. Mačiulis.

Po šio pasisakymo žmonės S. Daukanto aikštėje skandavo „neleisime“.

„Nepaisant to, kad jį bando kažkas išstumti, tai irgi yra kitokia nuomonė, kurią reikia išklausyti ir išgirsti. Bet kaip ir kiekvienas jūsų, tikiu, čia vedinas yra demokratinių vertybių, Lietuvos Konstitucijos ir pilietiškumo. Tikiu, kad visi mes kovosime už tai, kad Lietuva būtų viena, vieninga tauta“, – savo pasisakymą „Šeimų maršo“ mitingo dalyviams užbaigė prezidento G. Nausėdos patarėjas P. Mačiulis.

Po P. Mačiulio pasisakymo susirinkę žmonės skandavo „ačiū“, o vienas iš renginio organizatorių teigė, jog reikia dėkoti prezidentui, nes jis kalbėjo P. Mačiulio lūpomis.

Delfi primena, kad akcijos dalyviai teigia keliantys tuos pačius reikalavimus kaip ir prieš mėnesį vykusiame „Didžiajame šeimų gynimo marše“.

Tuomet reikalauta Seime nesvarstyti Stambulo konvencijos ratifikavimo, neteikti svarstymui Partnerystės įstatymo projekto, nesvarstyti disponavimo mažu kiekiu narkotinių medžiagų dekriminalizavimo, išbraukti iš Seimo darbotvarkės Tautinių mažumų įstatymo projektą, „nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui“.

Taip pat reikalauta, kad premjerė Ingrida Šimonytė iki birželio 1 dienos atšauktų iš Vyriausybės teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską, sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę ir kt.

Didysis šeimos gynimo maršas“ vyko gegužės 15 dieną, kai iš įvairių šalies kampelių į Vingio parką sostinėje susirinko apie 10 tūkst. žmonių, siekiančių išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1033)