„Sužinojau, kad policija pradėjo tyrimą dėl mitinge prie Seimo mano atžvilgiu išsakytų teiginių.

Gerbiu policiją, kuri daro savo darbą. Pats į ją šiuo klausimu nesikreipiau. Noriu pabrėžti, kad mano atžvilgiu išsakytas mintis laikau tų žmonių politine pozicija. Kiekvienas iš mūsų turime teisę į tokią“, – feisbuke rašė M. Maldeikis

Jo teigimu, kritikos tolerancijos riba politikams yra aukštesnė nei įprastiems žmonėms.

„Pasirinkau politiko kelią ir man galioja kiti išsakomos kritikos/nemeilės mano atžvilgiu standartai nei kitiems piliečiams. Kaip politikai turime priimti kritiką, kartais ir ant ribos, kaip dalies piliečių poziciją. Pats ėjau pas juos, žinojau, kad bus visokių epitetų ir juos priimu. Todėl, jeigu tyrimas vyks toliau, prašysiu policijos jį nutraukti“, – pridūrė parlamentaras.

Policija trečiadienį pranešė, jog įvertinus situaciją, kuomet su mitinguotojais atėjęs pasikalbėti Seimo narys buvo įžeidinėjamas, viešai keikiamas necenzūriniais žodžiais, policija pradėjo administracinę teisenę dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo (ANK 481 str.).

Administracinių nusižengimų kodeksas už tokį pažeidimą (necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį), užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Delfi primena, kad antradienį su prie Seimo buvusiais mitinguotojais nuėjęs pasikalbėti M. Maldeikis išplūstas necenzūriniais žodžiais, apšauktas išdaviku, kaltintas „pardavęs Lietuvą“, buvo raginamas „grįžti pas savo mamytę“.

Renginio organizatoriai leido M. Maldeikiui ateiti į protesto centrą, jame parlamentaras aiškino apie savo pažiūras, bet ir ten sulaukė priešiškų žodžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)