Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, nuomonių dėl D. Jočienės tinkamumo eiti KT pirmininkės pareigas Seime yra įvairių.

„Aš pasiliksiu balsavimą sau. (Frakcijoje – aut.p.) yra nuspręsta balsuoti laisvai“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Vis dėlto ji pažymėjo, kad kandidatūra su valdančiaisiais derinta nebuvo.

„Aš negaliu kalbėti už kitas frakcijas, tačiau tokio ypatingo derinimo proceso, mano žiniomis, nebuvo. Mano požiūriu, visada yra geriau, kai su parlamentu yra derinamos kandidatūros“, – sakė Liberalų sąjūdžio lyderė.

Viktorija Čmilytė - Nielsen

Palaikymą D. Jočienei išreiškė Regionų frakcija, taip pat „darbiečiai“. Įvairių nuomonių, kaip pripažįsta frakcijos nariai, yra „valstiečių“ gretose.

Sysas: kandidatūra buvo derinta

Savo ruožtu socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas sakė, kad teigiamai vertina D. Jočienę.

„Vakar turėjom susitikimą, kandidatė atsakė į visus ir malonius, ir nemalonius klausimus, netgi atsakė į tai, ko neklausėme. Daugeliui pasidarė aiškiau, kompetencijos ji tikrai turi daug“, – akcentavo A. Sysas.

Paklaustas, ar Prezidentūra derino D. Jočienės kandidatūrą su frakcija, A. Sysas atsakė teigiamai.

„Negalėčiau pasakyti, kad nederino. Jis bent jau domėjosi, kadangi buvo pasiūlytos dvi kandidatūros ir bent jau frakcijų klausė, kuri kandidatūra labiau priimtina vienai ar kitai frakcijai. Nežinau, ką atsakė kiti, bet mes išreiškėm savo nuomonę“, – pažymėjo socialdemokratų frakcijos seniūnas.

Landsbergis: derinimo procesas man kelia klausimų

Valdančiųjų konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis pripažino, kad frakcijoje dėl D. Jočienės parlamentarų nuomonės išsiskiria.

„Klausimų frakcijai kilo įvairių, kai kurie atsakymai įtikino, kai kurie galbūt mažiau – dėl ankstesnių sprendimų. Vieną gal paminėsiu – dėl kryžių situacijos mokyklose, mūsų krikščioniškajam frakcijos flangui tai gal šiek tiek užkliuvo“, – komentavo G. Landsbergis.

Jo teigimu, kandidatūra nebuvo derinta.

„Anksčiau turėjau patirties, kai kandidatūros su Seimu būdavo derinamos, skiriant tam daugiau laiko ir pastangų. Paskutiniu metu yra tai daroma daugiau primygtiniu būdu, kviečiant tiesiog pasitikėti ta kandidatūra, kuri yra. Man pats procesas kelia šiek tiek klausimų, nes yra neatitinkantis teisingos valdžių pasidalijimo dvasios“, – teigė konservatorių lyderis, nenorėjęs prognozuoti galimų balsavimo rezultatų.

Seimas dėl D. Jočienės paskyrimo KT pirmininke balsuos ketvirtadienį. Patvirtinimui reikia balsavime dalyvaujančių Seimo narių daugumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)