Apie tai LSDP skelbia trečiadienį išplatintoje partijos prezidiumo rezoliucijoje.

Joje pažymima, kad Lietuvos Konstitucija sako, jog negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis į taikius susirinkimus, tuo metu savivaldybės, nesuteikusios leidimų renginiams, rėmėsi abejotinais teisiniais argumentais.

„Raginame Kauno ir Vilniaus miesto savivaldybes prisidėti prie žmogaus teisių ir laisvių puoselėjimo kultūros bei tolerancijos ugdymo, įsiklausyti į bendruomenių nuomonę ir poreikius bei sudaryti visas galimybes gyventojams įgyvendinti konstitucines teises į susirinkimų ir žodžio laisvę“, – skelbiama rezoliucijoje.

Pasak LSDP vicepirmininko Liutauro Gudžinsko, Vilniaus ir Kauno savivaldybių sprendimai neišduoti leidimų keliems renginiams, yra „pavojingas precedentas“.

„Stebime pavojingą precedentą, kai politikai, prisidengdami karantinu, statybomis ar kitais argumentais, riboja žmonių pilietines laisves. Ar tai būtų LGBT žmonių orumo eitynės Kaune, ar „Šeimų gynimo maršas“ Vilniuje, Konstitucija laiduoja visiems teisę į taikius susirinkimus.

Kai draudžiame žmonėms reikšti savo įsitikinimus, apie jokį pagarbų dialogą kalbėti neįmanoma. Todėl raginame Kauno ir Vilniaus miesto savivaldybių vadovus nekartoti savo pirmtakų klaidų ir sudaryti visas sąlygas taikiems protestams vykti be jokių trikdžių“, – sako L. Gudžinskas.

Socialdemokratų rezoliucijoje primenama, kad Kauno miesto savivaldybė savo sprendimais „siekia trukdyti „Kaunas Pride“ eitynėmis“, o Vilniaus mieto savivaldybės sprendimas neleisti „Šeimos gynimo maršo“ atstovams organizuoti renginį „priimtas abejotinais pagrindais“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)