„Tiek gydytojams, tiek personalui tai labai netikėta, labai skaudu. Šiuo atveju – ypač sunki galvos trauma, kuri, deja, nebuvo suderinama su gyvybe“, – sako vaikų ligų gydytoja, vaikų intensyviosios terapijos gydytoja Edita Poluziorovienė.

Įvykių eiga – sukrečianti.

Anot policijos, vežimėlis virto tėvams jį keliant betoniniais laiptais. Viskas įvyko tik pakrikštijus mažylę.

Vietiniai sukrėsti ir sako, kad tai – didžiulė tragedija.

„Taip, taip. Žmonės kalba... Čia yra baisi tragedija. Kaip man, mamai, senelei, – iš viso baisu, tik tiek tegaliu pasakyti“, – tarpduryje prasitarė kaimynė.

„Nelaimingas atsitikimas visada nutinka tada, kai yra nepriežiūra“, – sako vyras. Parduotuvėje sutikta moteris taip pat tikina girdėjusį apie tokį įvykį. „Krikštynos buvo. Kas, kur ir ką išmetė – aš nelabai gilinausi, bet kalbėjo, kad buvo krikštynos ir kažkas vaiką išmetė ar jis nukrito“, – sako moteris.

Kunigas apie tragediją kalbėti nelinkęs.

„Šeimos nariai dalyvavo; jūs norite viešinti tokią jautrią informaciją, o aš komentuoti nelabai norėčiau“, – sako kunigas.

Sužalotą kūdikį tėvai nusprendė vežti į ligoninę patys. Dideliu greičiu važiuojantį automobilį sustabdė pareigūnai. Šoko apimtas vyras paaiškino, kas vyksta. Pareigūnai nusprendė su švyturėliais palydėti šeimą iki ligoninės, tuomet atrodė, kad vilties dar yra.

„Jis buvo dar stabilios būklės. Priėmimo skyriuje įvertintas kaip vidutinio sunkumo – sąmoningas, verkiantis. Traumos sunkumas, deja, ryškėjo ganėtinai staigiai, kas yra būdinga mažiems vaikams“, – LNK sakė gydytoja.

Staiga pablogėjus vaiko būklei, mažylio atgaivinti jau nepavyko. Jo gyvybė užgeso sekmadienį paryčiais.

Medikai tikslina, kad kūdikis krito maždaug iš metro aukščio. „Mes vaikų traumos sunkumą visada vertiname pagal aukštį“, – LNK sakė gydytoja. Anot jos, turint omenyje vaiko ūgį ir svorį, tai prilygo labai dideliam aukščiui.

Taip pat aiškėja, kad kūdikis vežimėlyje nebuvo prisegtas apsauginiais diržais.

Anot prokuroro, laiptai, nuo kurių virto vežimėlis, yra ne šalia bažnyčios, o nusileidus nuo kalno arčiau kavinės, kur buvo planuota krikštynų šventė.

Vaiko teisėms šeima nebuvo žinoma. Anot tarnybos, tėvai jauni, tvarkingi, augino tik vieną vaiką.

Tėvams buvo pasiūlyta psichologo pagalba.

Kad šeima yra išskirtinai tvarkinga, liudija ir seniūnas.

„Jauna šeima. Gyvena su tėvais Maišiagaloje. Labai tvarkinga, niekada nesikreipė jokios socialinės paramos“, – sako meras A. Adomaitis.

Anot prokuroro, jokių duomenų, kad kas nors tą dieną būtų vartojęs alkoholį, nėra.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.