Po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė pristatė naujausius pokyčius.

Iš karantino laisvinimo panašu, kad karantinas lieka tik popieriuje, panašu, kad turėsime tokią pat laisvą vasarą, kokia buvo pernai. Viceministrė spaudos konferencijoje teigė, jog skaičiai leidžia karantiną laisvinti.

„Žinote, čia turbūt priklauso nuo to su kuo mes lyginame. Jei galvotume, prie kokių aplinkybių praėjusių metų kovo mėnesį buvo skelbtas pirmas karantinas ir prie kokių skaičių praėjusių metų rudenį karantinas dar nebuvo skelbtas, tai šuo ir kariamas pripranta. Tai tikrai ne, mes matome akivaizdžiai gerėjančią situaciją, išmokome su šituo virusu gyventi. (…) Labai dideli skaičiai mus gąsdina ir dėl perteklinio mirties skaičiaus“, – sakė ji.

Ž. Simonaitytė tikino, kad karantinas laisvinamas ne tik dėl to, kad visuomenė yra to išsiilgusi.

„Tikrai mes galime sau leisti karantino sąlygas lengvinti, ne tik dėl to, kad visuomenė to išsiilgusi“, – sakė Ž. Simonaitytė.

Paklausta, kokių kitų laisvinimų galime sulaukti, jei rodikliai ir toliau gerės, Ž. Simonaitytė teigė, kad jo iš viso gali būti atsisakyta.

„Visų pirma mes pastebime ir praėjusią savaitę tendencijas, kad žmonių suinteresuotumas vakcinuotis yra sumažėjęs, tas mus neramina. (…) Iš esmės, taip, jei situacija ir toliau gerėja, gali būti svarstoma ne tik, kad netęsti karantino liepos mėnesiui, bet galbūt jį nutraukti dar anksčiau, nesulaukus birželio pabaigos“, – sakė viceministrė.

Delfi primena, kad karantinas visoje Lietuvoje galioja iki pat liepos mėnesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)