Apie Vilniaus pasiruošimą galimai liūčiai penktadienį pranešė „Grinda“.

„Kai kurios sinoptikų tarnybos prognozuoja, kad šiandien, penktadienį, apie 19 val. Vilnių pasieks trumpa ir intensyvi vasaros liūtis. Atsižvelgiant į tai, kad kiti Lietuvos miestai gavo ne tik lietaus, bet ir krušos, Vilniuje liūties tikimybė didelė“, – įmonės atstovai rašė feisbuke.

„Lietaus debesys toliau judės Ukmergės link – 20 val. lietaus intensyvumas ten pasieks pavojingą eismui ribą. Jei tuo metu keliausite Ukmergės – Panevėžio kryptimi, labai atidžiai rinkitės saugų greitį“, – ragina įmonės atstovai.

Delfi jau rašė, kad Kauną penktadienio vidurdienį nusiaubė stipri kruša. Žaliąsias miesto erdves nubalino ledukai, o pagrindinės miesto arterijos tapo upėmis – pranešama apie sunkiai pravažiuojamą Savanorių prospektą.

Ką žinoti vairuotojams?

Sinoptikams prognozuojant, kad stipri liūtis penktadienio vakarą nuo Vilniaus turi pasukti Ukmergės link, perspėjami į namus ir sodybas užmiestyje savaitgaliui išvažiuosiantys vairuotojai.

Šiuo metu kelyje Vilnius–Ukmergė–Panevėžys ties Ukmerge remontuojama automagistralė: vairuotojams iš keturių eismo juostų – po dvi kiekviena kryptimi – paliktos tik dvi, priešprieša važiuojantys automobiliai juda visiškai šalia vieni kitų. Prasidėjus itin stipriai liūčiai reikėtų mažinti greitį iki saugaus – tokio, kad kilus ekstremaliai situacijai galėtumėte saugiai sustoti.

Taip pat perspėjama, kad jeigu lietus būtų itin smarkus, o matomumas ypač prastas ir kelionės saugiai tęsti nebūtų įmanoma, geriausia laikinai sustoti. Tiesa, saugiausia sustojimui rinktis ne automagistralės kelkraštį, o greta jos esančius išvažiavimus, stovėjimo aikšteles, kur stovintis automobilis netrukdytų kitiems eismo dalyviams.

Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad kai kuriose vietose automagistralėje kelias provėžuotas, o esant smarkiam lietui, provėžose gali nusistovėti vanduo. Važiuojant tokiu keliu automobilis gali imti akvaplanuoti. Jei taip nutiko, saugaus eismo ekspertai akcentuoja jokiu būdu nedaryti staigių judesių vairu, taip pat staigiai nestabdyti ar negreitėti, mat automobilis gali tapti nevaldomas.

Kaune po gausios liūties patvino Savanorių ir Taikos prospektų atkarpos

Penktadienį Kaune po gausaus lietaus patvino Savanorių ir Taikos prospektų atkarpos.

Kaip BNS informavo „Kauno vandenų“ atstovas Andrius Nenėnas, sutrikimai buvo trumpalaikiai, greičiausiai atsiradę žole užsikišus šuliniams, į įvykių vietas yra išvykusi bendrovės avarinė tarnyba.

„Viešojo transporto eismas, kiek žinau, nesutriko, o lengvieji automobiliai kai kur nevažiavo“, – sakė jis.

„Tiesiog paplovė smėlio sąnašas, žolę ir užkišo vieną ar kitą šulinį“, – kalbėjo jis.

Vanduo, jo duomenimis, apsėmė dalį Savanorių prospekto bei Taikos prospekto ir Birželio 23–iosios gatvės sankryžą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)