„Taip, mes jį sukūrėme ir pasiūlėme, bet aš labai laukiu dienos, kada mes jį „išjungsime“, – interviu Eltai sakė ministrė.

Politikės teigimu, Galimybių pasas galėtų būti „išjungtas“ kartu su karantino režimu.

„Jis galėtų būti „išjungtas“ kartu su karantinu, bet galutinius sprendimus, žinoma, priims Vyriausybė“, – teigė ji. O tai, kad birželis gali būti paskutinis karantino mėnuo, tvirtina tiek premjerė, tiek sveikatos apsaugos ministras.

Anot A. Armonaitės, bet kuriuo atveju Galimybių pasas liktų kaip priemonė, kurią bet kada prireikus būtų galima pasitelkti.

„Jeigu taip nutiktų, kad mes turėtume kokią nors viruso atmainą, apie kurią dar nežinome, galime panaudoti Galimybių pasą kaip karantino valdymo instrumentą <...>. Vyriausybė netrukus priims tuos sprendimus, mes dar turime išsamiau padiskutuoti, atsižvelgdami į susirgimus ir į tai, kad ganėtinai sparčiai vyksta skiepijimas“, – teigė ji.

Galimybių pasas Lietuvoje veikti pradėjo gegužės 24-ąją.

Premjerė Ingrida Šimonytė ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys kelis kartus viešai užsiminė, kad jeigu susirgimų COVID-19 atvejų ir toliau mažės, o vakcinacijos tempai nelėtės, birželis gali būti paskutinis mėnuo, kada galios karantino režimas.

Visgi A. Dulkys yra teigęs, kad abejoja, ar artimiausiu metu pavyks atsisakyti tam tikrų pandemijos metu galiojusių priemonių, o tarp jų – ir Galimybių paso.

„Labai norėtųsi, kad šis mėnuo, turintis karantino statusą, būtų paskutinis.

Toks pozityvus, optimistinis planas, bet, matyt, ekstremali situacija išliks ir ilgiau. Ar mes galėsime atsisakyti testavimo ir tokių dalykų kaip skaitmeniniai, galimybių pasai, – matyt, kad ne. Prognozuočiau, kad tokio tipo dokumentai, mūsų pagalbininkai, pas mus atėjo ilgesniam laikui“, – antradienį „Žinių radijui“ kalbėjo A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (523)