M. Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius Įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu, jis sulaikytas.

M. Maldeikis laidoje „Delfi diena“ sakė kol kas negalintis atskleisti daugiau informacijos, nei anksčiau išplatino STT.

„Aš visiškai galiu patvirtinti STT pateiktą informaciją. Šiandien negaliu labai daug papasakoti, nes esu pasirašęs pasižadėjimą neatskleisti ikiteisminio tyrimo informacijos, tai gali pakenkti tyrimui. Tai, ką išplatino STT, yra šimtaprocentinė tiesa. Aš tiesiog į juos kreipiausi, papasakojau situaciją ir vėliau visą darbą darė jie“, – pasakojo M. Maldeikis.

„Taip, man buvo pasiūlytas 50 tūkst. eurų kyšis ir buvo įvardintas įstatymas, apie kurį mes šnekame’’ – patikslino Seimo narys.

Tuo metu M. Puidokas detaliau papasakojo, kas ketvirtadienį vyko jo kabinete Seime.

„Aš nežinojau, kas vyksta. Man buvo pasakyta, kad su Seimo vadovybės žinia mano kabinete yra svečių: Aš sakau: jokių svečių nelaukiau, nesuprantu, apie ką eina šneka. Paskambinau savo patarėjui, patarėjas Robertas Stanionis, kurie tuo metu buvo kabinete, nekėlė. Tada nuėjau iki kabineto, ten jau buvo gausybė STT agentų ir jie mėgino mane atkalbėti, kad man nereikia advokato, tiesiog man nėra pareikšti jokie įtarimai, aš nesu nei įtariamasis, nei specialusis liudytojas, nei liudytojas, aš nesupratau, apie ką eina kalba. Paskui pamačiau, kad eina kalba apie kažkokį azartinių lošimų įstatymą. Tai šitoje vietoje yra absoliučiai absurdiška tai, ką pasakoja ponas Maldeikis. Aš tai vertinu kaip tam tikrą politinį susidorojimą“, – kalbėjo M. Puidokas.

„Aš pareikalavau teisininko, advokato, man neleido jam paskambinti ir su juo susisiekti. Tada šiaip ne taip pavyko įtikinti pareigūnę, kad būtų paskambinta advokatei, ir daug vėliau atvyko advokatas. Tada su advokatu, pareigūnais buvo pasitarta, kokia toliau turėtų būti teisinė elgsena. Aš pasakiau: gerai, imkit, ieškokit, tirkit visą kabinetą, tas kabinetas nuolat atrakintas ir jeigu politiniai oponentai kažko tam kabinete nepadėjo, jame nieko negali būti, nes aš niekaip nesu su tais dalykais susijęs“, – tęsė Seimo narys.

Mindaugas Puidokas ir Matas Maldeikis

M. Puidokas laidoje tikino, kad joks kyšis negalėjo būti siūlomas: „Nė vienas mano patarėjas nėra toks psichiškai nestabilus, kad jis sugalvotų politiniam oponentui pasiūlyti 50 tūkst. eurų kyšį, žinodamas, kad tai puikus saldainis, kad politiškai sunaikintų mane.“

Dėstydamas argumentus, M. Puidokas svarstė, kad norint paveikti sprendimus, apskritai būtų kreipiamasi į kitą asmenį.

„Prie didžiausios pagarbos jūsų politinei įtakai, aš nemanau, kad bet koks žmogus kreiptųsi į jus norint, kad būtų priimtas vienas ar kitas įstatymas, nes įstatymų priėmimas valdančioje daugumoje priklauso nuo premjerės, nuo Gabrieliaus Landsbergio, nuo tų, kas yra politiniai lyderiai. O tie, kas puola be prezidentą Gitaną Nausėdą ir nori atimti jo teisę atstovauti Lietuvai Europos Vadovų Taryboje, kai aš noriu sugriauti M. Maldeikio planus dėl balsavimo Europos reikalų komitete, natūralu yra sukaupę pykčio dėl mano atliekamų veiksmų“, – tikino jis.

Seimo narys teigė niekada nedavęs panašių užduočių savo padėjėjui.

„Aš esu įsitikinęs savo nekaltumu ir jį ginsiu visomis teisinėmis priemonėmis. Iš mano pusės nei su ponu Maldeikiu, nei su kitu Seimo nariu niekada nė karto nebuvo kalbėtasi dėl tokių įstatymo projektų ir paramos jiems. Šitas padėjėjas dirba pas mane tik šią kadenciją, praeitą kadenciją jis dirbo su kitais Seimo nariais. Jeigu paaiškėtų, kad jis nutarė elgtis taip beatodairiškai, natūralu, kad toks žmogus pas mane komandoje negalėtų dirbti“, – sakė M. Puidokas.

Maldeikis: tai labai logiška gynybinė taktika

M. Maldeikis tokius M. Puidoko žodžius vertina kaip gerai apgalvotą gynybinę taktiką.

„Tai ką aš matau, yra labai logiška gynybinė taktika. Aš tik vieną pastabą pasakysiu: ponas Puidokas yra labai geras aktorius. Tai tiek. Tai, ką aš matau, yra kažkoks sudegęs teatras, yra nukreipinėjama tema nuo to, kad buvo gautas kyšis, ir Seimo narys viską pakišinėja po savo privilegija, jis rėkia, kad jis Seimo narys, viskas, kas šiuo atveju žmogui yra svarbu, yra jo privilegija: nelieskit, aš Seimo narys“, – sakė M. Maldeikis.

„Lygiai tą patį aš atsimenu prieš 5 metus, kai vėl ne apie klausimą buvo kalbėta.
Ponas Puidokas stovėdamas kabinete suprato situaciją, kurioje jis atsidūrė“, – kalbėjo Seimo narys.

M. Maldeikis sako ilgai galvojęs, kodėl sugalvota eiti tartis būtent pas jį.

„Aš manau, tai yra desperacija. Daugiau tu tiesiog neturi variantų ir galvoji: gal... <…> Atėjo todėl, kad aš esu Biudžeto ir finansų komitete ir buvo įsivaizduojama, kad aš esu mokantis kalbėti ir galiu įkalbėti kitus frakcijos narius dėl vienos ar kitos pozicijos, buvo įsivaizduojama, kad aš tiesiog mokėsiu prieiti prie mūsų frakcijos žmonių“, – laidoje svarstė Seimo narys.

Anot jo, pagrindinė žinutė šios dienos yra, kad jam buvo siūlomas 50 tūkst. eurų kyšis už konkretų įstatymą, ir apie ką reikia kalbėti.

„Kai kurie žmonės nesupranta, kad baigėsi tokia epocha, kai buvo viskas tvarkoma, kaip buvo tvarkoma anksčiau, su korupcija. Dabar daug žmonių tam pačiam Seime – kitokie. Su jais nesusitarsi ir kai kurie žmonės to dar nesupranta. Idealus pavyzdys buvo su „Linava“. Kokia buvo anksčiau prieš ją baimė? Visi Seime apie ją žinojo ir niekas apie ją nekalbėjo. Šitoje kadencijoje, kai išryškėjo tam tikra informacija, buvo ramiai padaryti politiniai sprendimai. Tiesiog mes turime naują politinę realybę ir kai kurie žmonės dar nesupranta, kad taip kaip anksčiau nebebus“, – laidoje „Delfi diena“ sakė M. Maldeikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)