Abejones dėl Ž. Pavilionio tinkamumo eiti komiteto pirmininko pareigos opozicija iškėlė po politiko pokalbio su Rusijos demokratu apsimetusiais pokštininkais. Pokalbyje URK pirmininkas teigė, kad prezidentas Gitanas Nausėda yra simbolinis ir į jo poziciją neva nereikia atsižvelgti.

Opozicija žada imtis veiksmų

S. Skvernelio nuomone, pokalbį galima vertinti kaip Kremliaus provokaciją, tačiau turinyje, pasak jo, yra reiškiama nepagarba šalies vadovui.

„Turinys daug ką pasako, ką žmonės galvoja realiai ir po to kalbasi žinodami, kad kalbasi privačiai. Tas turinys ir pasisakymai atrodo, kad yra nepagarba pirmiausia prezidento institucijai, po to tokia keista leksika apie savo galimybes, kontaktus su galima mafija... Beribis susireikšminimas“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė opozicijos lyderis.

Jis taip pat teigė, kad keista girdėti premjerės ir konservatorių lyderio palaikymą Ž. Pavilioniui.

„Reikia žiūrėti kontekste, ne iš vieno faktoriaus. Visi tie skandalingi pasisakymai, kliurkos užsienio politikoje, manau, kad jau daro rimtą problemą. Valdantieji turėtų pagalvoti, ar tai nekenkia šalies interesams“, – pabrėžė S. Skvernelis.


Ž. Pavilionio tolesnis darbas komitete, pasak jo, yra valdančiųjų klausimas.

„Opozicija imsis veiksmų komiteto pirmininko atžvilgiu. (…) Artimiausiu metu“, – patvirtino opozicijos lyderis.

Jis neatskleidė, kokių veiksmų bus imamasi, tačiau teigė, kad klausimų kelia ir skita Ž. Pavilionio veikla.

Čmilytė-Nielsen: pagrindo Pavilionio atsistatydinimui nėra

Savo ruožtu parlamento pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad Ž. Pavilionio retorika nestebina.

„Pono Pavilionio pavyzdys parodė, kad visi turime būti budrūs ir atsargūs. (…) Forma pasirinkta man galbūt nėra priimtina, tačiau ponas Pavilionis taip kalba nuolat. Ta prasme tai neturėtų stebinti – tai jo pozicija, kurią jis deklaruoja visą laiką“, – ketvirtadienį Seime sakė Seimo pirmininkė.

Jos nuomone, Ž. Pavilionis neturi atsistatydinti iš einamų pareigų Seime.

„Aš manau, kad tam pagrindo nėra“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)