Jo kandidatūrą Seimui teikia teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, kai Seimas gegužę nepritarė Jono Udrio kandidatūrai į naujos sudėties VRK.

M. Reznikovas VRK narys buvo nuo 2017 m. birželio iki 2021 gegužės 25 d. Praėjusią kadenciją jis buvo į VRK deleguotas Liberalų sąjūdžio.

„Labai tikiu visuotine ir lygia rinkimų teise kaip pagrindiniu rinkimų organizavimo principu. Kaip man ypač svarbų, tobulintiną rinkimų teisės aspektą matau teisinį apibrėžtumą, aiškumą ir teisės taikymo prognozuojamumą VRK veikloje. Tikiu, kad prie to prisidės aptariami įstatymų pakeitimai, ir turiu tvirtą motyvaciją būti šių pozityvių pokyčių dalis. Aš manau, visi žmonės turi savo politinius įsitikinimus. Su manimi viskas aišku, aišku, kokie jie yra, bet ir mano vertybės yra aiškios – visuotinė ir lygi rinkimų teisė yra principas, kuriuo aš ketinu vadovautis, jeigu būčiau skirtas į pareigas“, – prisistatydamas Seimo nariams sakė kandidatas.

Artimiausiu metu pretendentas į VRK narius M. Reznikovas susitiks su Seimo frakcijomis.

Seimo posėdyje jo kandidatūrą numatoma svarstyti birželio 15 d. Jei bus pritarta M. Reznikovo kandidatūrai, jis Seime prisieks birželio 22 d.

Gegužės 25 d. Seime prisiekė naujos sudėties Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

VRK pirmininkė yra Jolanta Petkevičienė. VRK nariais yra prezidento Gitano Nausėdos pasiūlytas Šarūnas Liekis ir Andrius Vaišnys; teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos pasiūlyta Inga Milašiūtė; Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlyti Laura Martinaitytė ir Andrius Puksas.

Dešimtojoje VRK kadencijoje taip pat dirba VRK nariai, kuriuos delegavo politinės partijos, gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje apygardoje: Jolita Baušytė (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Martynas Čerkauskas (Laisvės partija), Olga Kilkinova (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija), Gitana Matiekuvienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Justas Pankauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Jolanta Petrušauskienė (Darbo partija).