Delfi peržiūrėjo, kokie ryšiai sieja Vilniaus rajono savivaldybės Architektūros ir teritorijos planavimo skyriaus bei Statybos skyriaus darbuotojus su juridiniais asmenimis. Visi duomenys surinkti remiantis Registrų centro valdomu juridinių asmenų registru.

Patikrinus visus šių dviejų savivaldybės skyrių darbuotojų duomenis, paaiškėjo, kad nemaža jų dalis yra įsteigę arba vadovauja privačioms projektavimo ir statybų įmonėms. Taip pat yra ir tokių, kurie turi savo įmones, tačiau jos nėra susijusios su statybų sektoriumi. 

Vienos savivaldybės darbuotojos sutuoktinio įmonei gerai sekasi savivaldybės skelbiamuose viešuosiuose pirkimuose.

Architektūros ir teritorijos planavimo skyriaus darbuotoja Danuta Gotovecka taip pat yra susijusi su privačia įmone. Registrų centro duomenimis, ji vadovauja mažajai bendrijai „APD statybos”. Įmonės tikslas – architektūros ir inžinerijos veikla bei su ja susijusios techninės konsultacijos. Šalčininkų rajone registruotos įmonės savininkas – Marek Gotoveckij.

CVPP duomenimis, ši įmonė 2020 metais yra pasirašiusi viešųjų pirkimų sutartį su VšĮ Respublikine Vilniaus psichiatrijos ligonine, kurios vertė - 4.547,94 Eur. Ligoninė iš „APD statybos” nusipirko pastato patalpų remonto darbus.

O štai savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Jurijus Jelinskis yra net 5 privačių įmonių savininkas arba vadovas. Tačiau savo interesų deklaracijoje nurodė tik vieną – UAB „Smart stata”. Ši įmonė šių metų balandžio mėnesį pasirašė viešųjų pirkimų sutartį su UAB „Tauragės vandenys” dėl naudoto keleivinio automobilio pirkimo. Sutarties vertė - 14.200,00 Eur.

Registrų centro duomenimis, be šios įmonės jis yra UAB „Eksportas į Kiniją” akcininkas, UAB „Investicijos į ateitį” vadovas, UAB „Rask LT” akcininkas ir vadovas, UAB „Vilniaus autoverslo centras” akcininkas ir vadovas. Visos šios įmonės registruotos tuo pačiu adresu – Vilniaus rajone, Gailiūnų kaime.

Jo sutuoktinė Kristina Jelinskienė yra UAB „Tinklo bitė” akcininkė ir vadovė. Ši įmonė yra registruota tuo pačiu adresu adresu kaip ir sutuoktinio įmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)