Išeidama pažadėjo greitai grįžti

Kas galėjo nutikti P. Lukšio gatvės daugiabutyje kartu su seneliais gyvenusiai, be žinios dingusiai 19-metei Viktorijai Kulčiūnaitei, kurios iki šiol nesėkmingai ieško policijos pareigūnai ?

Vietos policininkams į pagalbą praėjusį penktadienį atskubėjo dingusiųjų asmenų paieškose besispecializuojančio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato padalinio kriminalistai.

Pareigūnai neatskleidžia savo darbo metodų, tačiau aišku, jog merginos pėdsakais bandoma sekti analizuojant jos mobiliojo ryšio telefono išklotines, prisijungimus prie ryšio operatoriaus bazinių stočių, mobiliųjų duomenų naudojimą, peržiūrint vaizdo kamerų įrašus, apklausiant liudininkus.

Be žinios dingusios kėdainietės senelis pirmadienio ryte portalui „Delfi“ sakė, kad anūkė neatsirado, apie jos likimą kol kas nėra jokių žinių.

Iš P. Lukšio gatvės daugiabučio jame nuo mažens su seneliais gyvenusi V. Kulčiūnaitė išėjo gegužės 23 dienos popietę. Mergina pasiėmė savo telefoną, namiškiams pasakė susitiksianti su netoliese gyvenančia drauge ir pažadėjo po poros valandų grįžti.

Kėdainiai

Policija visuomenės pagalbos nesulaukė

Be žinios dingusi kėdainietė pastaruoju metu nesimokė ir nedirbo. Jos močiutė pasakojo, kad prieš kurį laiką anūkė buvo išvykusi padirbėti į Vokietiją, tačiau susidūrusi su sunkumais netrukus grįžo.

„Mėsos fabrike padirbo tris dienas ir susirgo, pakilo temperatūra. Jinai smulkutė, per sunku kilnoti sunkias dėžes. Patariau nevargti ir grįžti namo“, – sakė be žinios dingusios merginos senelė.

Moteris užsiminė, kad prieš išvykdama į Vokietiją anūkė jau turėjo patirties dirbant mėsos perdirbimo fabrike. Ji kurį laiką darbavosi Kėdainių pašonėje įsikūrusioje bendrovėje, tačiau šis darbas buvo ne jaunos merginos jėgoms.

Ar galėjo nutikti taip, kad jauna kėdainietė nusprendė nieko nesakiusi artimiesiems išvykti į kitą miestą ar valstybę? Dėl anūkės likimo išgyvenanti senelė tuo netiki, nes namie liko jos asmens dokumentai.

„Tiek laiko praėjo, jau visokių minčių kyla. Kiek visiems skambinta, kiek išlakstyta, niekas nieko nežino ir nematė. Ta draugė, su kuria išėjo susitikti irgi meluoja, sako nieko nemačiusi. Bet taip negali būti, kad žmogus imtų ir tarsi išgaruotų“, – svarstė antra savaitė žinių apie anūkę laukianti kėdainietė.

Nors pranešimas apie dingusią merginą bei paskelbtą jos paiešką buvo išplatintas ir policijos kanalais, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė sakė, kad didesnę reikšmę turinčios informacijos iš visuomenės šįkart sulaukta nebuvo.

Telefonas veikė netoli namų

V. Kulčiūnaitės močiutė vylėsi, kad su ja praėjusį penktadienį bendravusiems Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams pavyks nustatyti, su kuo buvo susitikusi jos anūkė. Tai galėtų tapti siūlo galu, padėsiančiu išnarplioti neeilinę istoriją. Kėdainietė užsiminė, jog policininkai žadėjo peržiūrėti papildomų vaizdo stebėjimo kamerų įrašus ir vylėsi, kad tai padės pasistūmėti tyrimui.

„Man Kauno policininkai užsiminė, kad jos telefonas veikė tame pačiame rajone, kur gyvename, kažkur netoliese. Vėliau jis buvo išjungtas“, – prasitarė moteris.

Ji sakė, kad anūkė ir anksčiau ilgiau užsibūdavusi pas draugus, tačiau visada pranešdavusi kur yra ir kada grįšianti. Arba kitą dieną atsiliepdavo į telefono skambutį. Kad mergina tokiam ilgam laiko tarpui dingtų nepranešusi, to dar nėra buvę.

„Pirmadienį (gegužės 24 d. – red.) grįžau iš darbo, senelis sakė bandęs prisiskambinti, bet ji telefonu neatsiliepia. Pasakiau tėvams, susisiekėme su policija. Senelis vis skambino ir skambino telefonu, niekas neatsiliepė, nors vienu metu pasigirdo užimtumo signalas. O antradienį nuo 7 val. 30 min. jis jau buvo išjungtas“, – sakė moteris.

Su portalu „Delfi“ kalbėjusi be žinios dingusios merginos draugė tikino, kad neatsiliepti telefonu – netipiškas elgesys. Esą ji savo mobiliojo ryšio telefono nepaleisdavusi iš rankų, nuolat su kažkuo susirašinėdavusi.

Kėdainiai

Pavojinga kaimynystė

Namas P. Lukšio gatvėje, kuriame su seneliais gyveno be žinios dingusi V. Kulčiūnaitė stovi šalia liūdnai pagarsėjusio, 2-uoju numeriu pažymėto buvusio bendrabučio.

Dėl jame gyvenančios specifinės publikos, nuolat vykstančių išgertuvių, smurtinių nusikaltimų, itin dažnų policijos ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojų vizitų šis statinys Kėdainiuose yra pelnęs itin prastą reputaciją, vietiniai jį vadina „Bangladešu“.

Ar gali būti, jog V. Kulčiūnaitės dingimas kažkaip susijęs su buvusiame bendrabutyje gyvenančia publika? Atsakymą į šį klausimą galėtų pateikti nebent ikiteisminį tyrimą dėl asmens dingimo atliekantys policijos pareigūnai,

Be žinios dingusios merginos močiutė tikino, kad anūkė su siaubą vietiniams keliančio namo gyventojais nebendravusi.

„Ne, jinai su šitais tikrai nebendravo, gal prieš kelis metus pabendraudavo. Gyvenu penktame aukšte, tas bendrabutis man per langus labai gerai matosi“, – kalbėjo jau antra savaitė nežinioje gyvenanti moteris.

Merginos požymiai: apie 165 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, pilkų ilgų plaukų, ant kairės rankos dilbio ir riešo turi ištatuiruotą velnią ir užrašą „Love“. Išeidama iš namų vilkėjo šviesiai mėlynos spalvos džinsus, tamsiai mėlyną trumpą, ploną striukę, avėjo rausvus batelius storu padu.

Asmenis, žinančius šios merginos buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnus telefonu (8 655) 65227, rašyti el. paštu kristina.kolevatova@policija.lt arba skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)