Užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas sako, kad šiuo sprendimu siekiama sustiprinti diplomatinius ir politinius ryšius su bendramintėmis partnerėmis Rytų Azijos regione ir atverti Lietuvos eksportuotojams naujų pažangių rinkų galimybes.

„Svarbiausias Lietuvos ekonominis interesas yra didinti lietuviškų prekių ir paslaugų, ypač aukštos pridėtinės vertės, eksportą, taip pat pritraukti investicijas, tarp jų – strateginę reikšmę turinčiuose infrastruktūros projektuose“, – per Vyriausybės posėdį sakė M. Adomėnas.

Viceministras informavo, kad ambasadai steigti šiemet numatyta 831 tūkst. eurų, o kitiems metams jai išlaikyti bus skiriama 1 mln. 93 tūkst. eurų. Planuojama, kad ambasadoje dirbs septyni darbuotojai.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pažymi, kad Lietuvos interesai Azijoje dar per menkai atstovaujami.

„Siekiame plėsti ir diversifikuoti rinkas, atverti mūsų verslams naujus kelius, ieškoti galimybių šalyse, su kuriomis iki šiol dar neturėjome gilesnių ryšių“, – sakė G. Landsbergis.

Anot pranešimo, Lietuvos interesas stiprinti ryšius su Korėjos Respublika kaip viena iš bendraminčių Rytų Azijos regiono partnerių yra ir siekis atverti Lietuvos eksportuotojams naujas galimybes pažangiausiose pasaulio rinkose.

Teigiama, kad ambasados įsteigimas palengvins abiejų šalių mokslinį bendradarbiavimą, kultūros, meno ir akademinių ryšių plėtojimą.

„Korėjos Respublikos ekonomika yra inovatyviausia pasaulyje bei viena iš pirmaujančiųjų mokslo ir studijų, IT, elektronikos, biotechnologijų, robotikos, dirbtinio intelekto ir kitose pažangios ekonomikos srityse. Be to, Korėjos Respublika yra strateginė ir vertybinė Europos Sąjungos partnerė bei JAV sąjungininkė“, – pažymima pranešime.

Anot jo, Lietuvos mokslininkai šiuo metu įgyvendina aštuonis projektus kartu su partneriais iš Korėjos Respublikos, be to, Lietuva siekia tapti gyvybės mokslų regioniniu centru, o Korėjos Respublika yra viena iš pasaulinių lyderių gyvybės mokslų ir sveikatos priežiūros srityse.

Šiuo metu Lietuvai Korėjos Respublikoje atstovauja Lietuvos ambasada Kinijoje. Diplomatiniai santykiai su Korėjos Respublika yra užmegzti 1991 metų spalio 14 dieną.

Stiprindama ryšius Rytų Azijoje kitąmet Lietuva planuoja atidaryti ambasadą Singapūre.