Šis sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu Lietuva jau yra pritarusi 0,7 mln. šios vakcinos dozių įsigijimui, kurios bus pristatytos iki 2021 m. pabaigos ir užtikrins vakcinacijos poreikį.
Taip pat Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad vakcina nepatraukli donavimui dėl nedidelio valstybių susidomėjimo šia vakcina.

„Matome, kad kitų valstybių susidomėjimo ši vakcina taip pat nekelia, vadinasi, donavimui net negalėtume panaudoti“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Ministerijos teigimu, „Janssen“ vakcina dėl savo platformos taip pat nėra tinkama imuniteto palaikymui.

„Ši vakcina yra tinkama ir imunitetui susidaryti, ir yra labai veiksminga, bet mes čia kalbame ir žiūrime jau į ateitį: į 2022-2023 metus ir duomenys rodo, kad jeigu žiūrėsime į priekį, į naujas viruso atmainas, variacijas, variantus ir jeigu jau galvosime apie būsimas revakcinacijas, tai šios vakcinos platforma nėra tam tinkama“, – Vyriausybės posėdyje paaiškino ministras.

Jam antrino ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Išties, matyt, kad kalbant apie ateitį vakcinacijos bus labai svarbus gamintojo galėjimas labai greitai adaptuoti savo vakciną prie kokių nors atsirandančių variantų, nes kol visas pasaulis skiepijasi, rizika tų variantų atsiradimo yra“, – teigė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)