„Mes siekiame pokyčių tam, kad Lietuva taptų sėkminga šalimi, drąsiai žiūrėtų į ateitį. Kad Lietuvos vardas skambėtų pasaulyje ir kad čia, Lietuvoje, norėtų augti ir gyventi kiekvienas pasaulio pilietis, nesvarbu, kas jis yra“, – sakė A. Armonaitė

Pasak A. Armonaitės, Lietuva ekonomikoje, moksle, tarptautinėse partnerystėse siekia ir pasieks labai daug. Tačiau nė cento nekainuojanti žmogaus teisių politikos darbotvarkė, sunkiai skinasi kelią. Pritrūksta politinės valios ir drąsos net duoti startą parlamentinei diskusijai apie istorinius žmogaus teisėms sprendimus, kurie padėtų šimtams tūkstančių žmonių.

„Tai yra signalas mums, kaip politinei bendruomenei ir organizacijai, kad ne viskas, kas Vakarų liberaliose demokratijose yra priimta, ir mums, kaip žmonėms, visiškai savaime suprantama, yra aišku ir suprantama kitiems, deja. Tą aš priimu, kaip užduotį – telkti, argumentuoti, įtikinti, kad šie pokyčiai reikalingi ir būtini. Kad žmogaus teises gintume ne tik savo kaimynystėje ar pasaulyje, bet ir tvirtai laisvės idėjų vėliavą iškeltume Lietuvoje“,– kalbėjo A. Armonaitė

Kalbėdama apie Laisvės partijos politinius planus artimiausiems dviem metams, perrinktoji pirmininkė akcentavo, kad svarbu ne tik įgyvendinti savo politinę programą, bet ir sutvirtinti pačią organizaciją.

„Svarbu įrodyti, kad Laisvės partija gali kurti pokyčius savivaldoje ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Kad gali turėti darbščius Europarlamentarus, gal gali turėti gerą vertybišką kandidatą/kandidatę į Prezidentus“,–teigė A. Armonaite

Į šiandien vykstantį suvažiavimo renginį susijungė virš 600 šimtų delegatų, partijos draugų ir svečių. Renginio dalyvius sveikino Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen, Tėvynės Sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Sveikinimą suvažiavimo dalyviams įrašė ir Europos liberalai – Belgijos ministras pirmininkas Alexander de Croo, Liuksemburgo premjeras Xavier Bettel, Latvijos aplinkos apsaugos ministras Toms Arturs Pless bei Europos liberalų aljanso kuriam priklauso Laisvės partija pirmininkas Ilhan Klyuchuk.

Laisvės partija įsteigta 2019 metais. Aušrinės Armonaitės vadovaujama partija sėkmingai dalyvavo Seimo rinkimuose turi 11 Seimo narių frakciją, dalyvauja koalicinėje Vyriausybėje bei vadovauja Ekonomikos in Inovacijų, Teisingumo ir Susisiekimo ministerijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)