„Tai yra nerimą keliančios tendencijos. Mes turime į jas reaguoti ir netrukus ketinu šaukti Valstybės gynimo tarybos posėdį“, – šeštadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Prezidentas Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje kylančias problemas penktadienį vakare aptarė su vidaus reikalų ministre Agnė Bilotaite ir valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu Rustamu Liubajevu.

„Mes turime algoritmus ir sprendimo būdus kaip elgtis esant variantui A, B ir C. Tikiuosi, kad pavyks situaciją išspręsti pačiu geriausiu, efektyviausiu būdu ir padaryti tai netrukus“, – tvirtino G. Nausėda.

Prezidento vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė penktadienį sakė, kad Valstybės gynimo taryboje taip pat turėtų būti aptarti ir oro erdvės bei licenciją veikti gavusios Baltarusijos Astravo atominės elektrinės klausimai.

VSAT duomenimis, šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos jau bandė patekti apie pustrečio šimto neteisėtų migrantų, daugiausiai – Irako piliečių. Tai tris kartus daugiau nei per visus 2020-uosius.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė penktadienį teigė, kad suintensyvėjęs nelegalių migrantų srautas iš Baltarusijos rodo, kad prieš Lietuvą pradėtas hibridinis karas, bet situacija yra valdoma. Anot ministrės, į sienos su Baltarusiją apsaugą įtrauktos visos įmanomos institucijos.

Gegužės pabaigoje Baltarusijos parlamente Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad Minskas pasienyje su Lietuva iki šiol stabdė „narkotikus ir migrantus“, o po tarptautinės reakcijos į priverstinį keleivinio lėktuvo nutupdymą ir naujų sankcijų įvedimo to nebedarys. „Dabar jūs patys juos valgysite ir gaudysite“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)