Registruotis PGR testui būtina šeštadienį, registracija vyksta čia.

Savivaldybė praneša, kad PGR testai atliekami mobiliajame punkte V. Gerulaičio g.1 (prie „Avia Solutions Group“ arenos“).

Greitajam antigenų testui registruos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, gavę abiturientų pranešimą. Greitieji antigenų testai atliekami sekmadienį nuo 16 iki 21.15 val. mobiliajame punkte V. Gerulaičio g.1 arba Lukiškių g.

Primenama, kad net jeigu pagrindinės ir pakartotinės sesijos metu abiturientui bus paskirta prievolė izoliuotis (dėl turėto sąlyčio su sergančiuoju ar grįžus iš užsienio), dvyliktokai vis tiek galės palikti izoliavimosi vietą ir laikyti brandos egzaminą, tik reiks laikytis atitinkamų sąlygų.

Teks ne seniau nei 48 val. iki egzamino atlikti SARS-CoV-2 PGR tyrimą ir gauti neigiamą tyrimo rezultatą, o egzamino dieną moksleivis neturi turėti ūmiai viršutinių kvėpavimo takų infekcijai būdingų požymių. Prieš patenkant į brandos egzamino centrą reikės atlikti greitąjį antigeno testą ir jo rezultatas turi būti neigiamas. Brandos egzamino centre privalu bus dėvėti respiratorių, o ne kaukę, dezinfekuoti rankas.

Apie dalyvavimą egzamine privaloma informuoti NVSC ne vėliau kaip 48 val. iki egzamino pradžios, nurodant brandos egzamino centrą, kuriame vyks egzaminas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją