2016-2020 metai Seime, pasak jo, buvo sudėtingi.

„Nepaisant iššūkių, kurių buvo ir bus, noriu atkreipti dėmesį į du dalykus: kas pasikeitė su jūsų atėjimu į Seimą. (…) Aš sakyčiau, kad su jūsų atėjimu atsirado daugiau šviesos ir tai yra didžiulis pokytis“, – suvažiavime sakė TS-LKD pirmininkas.

Jo teigimu, Laisvės partija jau pasiekė pergalių.

„Daugiau žmogiškumo, nuoširdumo ir tai labai stipriai keičia jauseną, būnant ten, kur plaka Lietuvos širdis, ir mes bandome priimti svarbiausius sprendimus. Čia jau yra jūsų pergalė ir tą jūs pasiekėte“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Kaip pažymėjo, jis yra „iš tos partijos, kuri dažniau kalba apie praeitį.“ Vis dėlto, pasak G. Landsbergio, Laisvės partija kovoja už fundamentalius dalykus.

„Esminis dalykas man su jūsų atėjimu Seime buvo būtent tai, kad iškelti klausimai yra apie praeitį. Kai mes bandėme priimti Partnerystės įstatymą Seime, aš pasakiau, kad man tai yra Kovo 11-osios dalykas.

Aš manau, kad čia yra fundamentalus dalykas, kurį mes turime atsakyti – ką mes pasiekėme Kovo 11-ąją? Kas tai yra mums yra Lietuvai? Kieno tai yra pergalė? Ką reiškia mums Kovo 11-oji? Man tai yra vergystės pabaigos diena. Mes iš tikrųjų tapome laisvi. Ir mes to neįsisąmoniname“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Gabrielius Landsbergis

Iškelti klausimai, kurie kalba apie pagarbą kiekvienam žmogui, pabrėžė politikas, yra Kovo 11-osios klausimas.

„Dėl to, kai manęs klausia, koks tu konservatorius, jei gini lygybę, aš galiu pasakyti labai drąsiai – aš ginu Kovo 11-ąją. Man tai yra pamatas valstybės, ant kurios mes visi statome kiekvienas po tą mažą plytelę ir lipame į viršų. Tai yra jūsų pergalė, tai yra, ką jūs atnešė į debatą. Kai kurie maršai, kurie kalba, kad jie yra sąjūdis – tebūnie, bet tai yra diskusija. (…) Man asmeniškai ji reiškia, kad jūs iškėlėt klausimą, kas yra laimėta ir kas yra pasiekta“, – akcentavo konservatorių lyderi.s

G. Landsbergis pabrėžė tikįs, kad Laisvės partijos pasiekti tikslai nėra paskutiniai.

„Aš su jumis eičiau į žvalgybą. Jei kada nors ateis diena ir jūs pasakysite, kad aš su kai kuriais iš tų irgi eičiau, tai būtų didžiausia dovana man ir mūsų artimiems žmonėms, kurie su jumis yra koalicijoje“, – pridūrė G. Landsbergis.

Suvažiavimo metu vyks politinės diskusijos, bus renkamas partijos pirmininkas, jo pavaduotojai, Valdybos, Etikos ir skaidrumo bei Kontrolės komisijų sudėtys.

Partijos vadovybė renkama dviejų metų kadencijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (834)