„Kada vyko mano atstatydinimo skandalas, mane labai stipriai nustebino, kad kai kurie politikai ir kai kurios frakcijos bandė man priklijuoti iš piršto laužtus, tikrovės neatitinkančius teiginius. „Valstiečiai“ vieninteliai, kurie iki galo elgėsi džentelmeniškai. Todėl aš pagalvojau, kad jei frakcija elgiasi džentelmeniškai ir jei yra pasiūlymas dalyvauti rinkimuose, kodėl aš turėčiau nepriimti tokio pasiūlymo. Balandžio 1-ąją dieną, kai mane atleido, aš akivaizdžiai mačiau, kad žmonės yra padorūs, nenori dalyvauti politiniame spektaklyje“, – iš „valstiečių“ gautą pasiūlymą komentuodamas sakė A. Jakubauskas.

Kaip Eltai tvirtino A. Jakubauskas, pasiūlymą dalyvauti mero rinkimuose jis gavęs iš vieno „valstiečių“ frakcijos Seime nario.

„Vėliau buvome sutikę ir su Ramūnu Karbauskiu. Ir aš priėmiau sprendimą dalyvauti rinkimuose“, – sakė buvęs Genocido tyrimo centro vadovas ir neslėpė, kad pareigos, kurių jis neteko po kilusių trinčių LGGRTC viduje, buvo vienas iš pagrindinių argumentų sutikti siekti Trakų rajono mero posto.

„Atleidimas buvo vienas iš pagrindinių akcentų, kodėl aš apsisprendžiau. Atleidimo metu aš buvau nepartinis ir galvojau, kad niekada gyvenime nesusisiesiu (su partija – ELTA), bet kai pamačiau, kad elgiamasi absoliučiai padoriai, pagalvojau, kad su šia žmonių grupe galima bendradarbiauti ir dirbti“, – teigė A. Jakubauskas, pažymėdamas, kad šiuo metu apie narystę LVŽS dar negalvojantis.
Savo ruožtu „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, kuris kiek anksčiau apie šį sumanymą informavo BNS žurnalistus, Eltai tvirtino, kad A. Jakubauskas yra tinkamas kandidatas.

„Šis kandidatas yra politologas, mokslų daktaras, žmogus, kuris galėtų būti labai stiprus meras. Plius jis yra iš nacionalinių mažumų, tai atitinkamai žinant to rajono sudėtį ir lenkų mažumą, ir totorių ir t.t., tai iš tikrųjų galėtų labai teisingai atstovauti visiems, atsižvelgiant į tai, kad toje savivaldybėje gyvena labai daug mūsų nacionalinių mažumų atstovų“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

„Pačiam A. Jakubauskui tai buvo apsisprendimas ateiti į aktyvią politiką. Kita vertus, aišku, kad vertybine prasme daugiau nelabai yra kur eiti, nes mes likome, atrodo, vienintele politine jėga, kuri turi dar tas tradicines vertybes ir joms atstovaujame“, – pridūrė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Genocido tyrimo centro vadovo pareigas ėjusį A. Jakubauską Seimas po slapto balsavimo atleido balandžio 1 dieną. A. Jakubauskas iš pareigų buvo atleistas po kelis mėnesius užsitęsusios krizės centro viduje, kai LGGRTC darbuotojai pareiškė nepasitenkinimą jo vadovavimu. Tai, kad jis nesusitvarko su einamomis pareigomis, konstatavo ir Seimo valdybos sudaryta parlamentarų darbo grupė.


Įtampas centre taip pat pakurstė tai, kad A. Jakubauskas atleido istorikę Mingailę Jurkutę, kuri LGGRTC vadovybei negailėjo aštrios kritikos. Pasak A. Jakubausko, M. Jurkutė buvo atleista ne už pareikštą kritiką centrui, tačiau už neteisingos informacijos sklaidą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)