„Organizacija yra tikrai didelė ir kuo daugiau kandidatų, tuo daugiau diskusijų. Šioje situacijoje aš esu tradicinių pažiūrų žmogus ir labai vertinantis tai, kad tos vertybės, kurias mes deklaruojame, mes jų ir laikytumėmės. Gal tas pats Tomas Tomilinas, kuris mano, kad galima spjauti į savo partijos vertybes ir sakyti taip, kaip jam pačiam atrodo ir po to žiūrėti į akis rinkėjams (...). Galbūt susidurs tokie požiūriai ir partijos žmonės turės pasirinkti, ar jie už pažiūrų tęstinumą, ar kad jos keistųsi“, – „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininko teigimu, planuojama partijos pirmininko rinkimus organizuoti rudenį. Tačiau dar prieš tai ketinama pakeisti partijos įstatus, numatant, kad visi LVŽS nariai galėtų rinkti partijos pirmininką.

„Rengsime suvažiavimą, pakeisime partijos įstatus, kad galėtų vykti visuotinis balsavimas dėl partijos vadovybės, kad visi partijos nariai galėtų balsuoti, tai darytų nuotoliniu būdu, tarkime, savaitę laiko. Mes tą darome dėl to, kad surinktume tūkstantį žmonių salėje, kaip buvo įprasta suvažiavimuose, tai yra per daug rizikinga“, – teigė jis.
„Priims įstatus, kurie leis mums rengti visuotinį balsavimą ir visi iki vieno partijos nariai galės dalyvauti balsavime“, – pridūrė jis ir tikino, kad, priešingai nei konservatoriai, kurie paskutinį kartą partijos pirmininką išsirinko nesurengę tiesioginių rinkimų, „valstiečiai“ suorganizuos tikrą demokratijos šventę.

„Mes, skirtingai nei konservatoriai, naudodamiesi ta problema, kad negalime susitikti, galime padaryti taip, kad būtų demokratijos šventė. Skirtingai nei konservatoriai, kurie taryboje išrinko pirmininką“, – apibendrino R. Karbauskis.
Benas Brunalas (ELTA)

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)