„Tai bandymas nukreipti dėmesį, bandymas labai akiplėšiškai ir negrabiai „atsišaudyti“. Visi turbūt puikiai supranta, kad čia iš dezinformacijos srities dalykai. Man atrodo, reikia daugiau prisiminti, kad Sausio 13-osios bylos atstovai dar yra Baltarusijos teritorijoje, juos reikėtų apklausti, net nekalbant apie represijas Baltarusijoje ir pan.“, – Eltai teigė V. Jurkonis.

Politologas akcentuoja, kad tokie Baltarusijos prašymai atrodo pigiai ir nerimtai. V. Jurkonis įsitikinęs, kad Lietuva niekaip neturėtų reaguoti į tokius Baltarusijos režimo pareiškimus.

„Nes tai yra visiškai vandens drumstimas, kuris absoliučiai niekuo nepagrįstas. To buvo ir siekiama, kad būtų reakcija, kad žurnalistai rašytų. Viena diena sugaišta, kai jūs neatkreipiate dėmesio į Latipovo situaciją, į Pratasevičiaus situaciją ir šimtų Baltarusijos piliečių, kurie galbūt būtų jūsų rašomų straipsnių personažai“, – pabrėžė politologas.

V. Jurkonio teigimu, Baltarusijos režimo pareiškimai, nukreipti į kadenciją baigusį Lietuvos prezidentą V. Adamkų, yra ne kas kita, kaip „kalbėjimasis su kosmosu“.

Elta primena, kad Baltarusijos generalinė prokuratūra kreipėsi į Lietuvą, prašydama suteikti teisinę pagalbą baudžiamojoje byloje dėl Baltarusijos gyventojų genocido Antrojo pasaulinio karo metais, pranešė tyrimų grupės pirmininko pavaduotojas, Baltarusijos generalinės prokuratūros vyresnysis prokuroras Eduardas Skuratas. Pasak E. Skurato, šioje byloje Baltarusija kaip liudytoją nori apklausti kadenciją baigusį Lietuvos prezidentą V. Adamkų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (525)