Metinės sesijos metu bus apžvelgiama UNICEF veikla 2020 metais ir organizacijos atsakas į COVID-19 pandemijos sukeltus iššūkius, pranešė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

„COVID-19 pandemija paveikė visų mūsų gyvenimą, bet skaudžiausias jos pasekmes pajuto vaikai. Skaičiai pribloškia – dėl pandemijos uždarius mokyklas apie 1,6 mlrd. vaikų negalėjo lankyti pamokų. Pandemija pablogino ir taip sudėtingą mergaičių padėtį – išaugo diskriminacijos, smurto ir priverstinių ankstyvų santuokų skaičius. Daugelis mergaičių į mokyklas jau nebegrįš“, – metinės sesijos atidarymo kalboje sakė R. Paulauskas.

Prasidėjus COVID-19 pandemijai, UNICEF drauge su COVAX tinklo partneriais ėmėsi besivystančias šalis aprūpinti vakcinomis, vien per šiuos metus patiekiant 2 mlrd. dozių vakcinos. Prie šio tikslo prisidėjo ir Lietuvos Vyriausybė, Ukrainai, Sakartvelui ir Moldovai perdavusi 200 tūkstančių vakcinos prieš COVID-19 virusą dozių.

Sesijos metu UNICEF Vykdomosios valdybos valstybėms narėms taip pat bus pristatytas Strateginio veiklos plano 2022-2025 metams projektas, kuris apibrėš organizacijos programas ir veiklos kryptis artimiausiems ketveriems metams.

„Pirmininkavimo metu ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeidžiamų visuomenės grupių apsaugai. Džiugu, kad pandemijos akivaizdoje UNICEF ne tik ieško inovatyvių sprendimų, siekiant užtikrinti vaikų švietimą, sveikatos priežiūros paslaugas, rutininius vaikystės skiepus, bet didelį dėmesį teikia ir psichinei vaikų sveikatai“, - pabrėžė Lietuvos nuolatinis atstovas.

R. Paulauskas UNICEF Vykdomajai valdybai pirmininkaus iki 2022 metų sausio. Lietuva UNICEF Vykdomosios valdybos nare trejų metų kadencijai tapo 2019 metais. UNICEF Vykdomosios valdybos sesija vyksta birželio 1-4 dienomis.

UNICEF yra 1946 metais JT Generalinės Asamblėjos Niujorke įkurta 190 šalių ir teritorijų veikianti pagalbos organizacija, siekianti gelbėti vaikų gyvybes, ginti vaikų teises, padėti vaikams pilnai įgyvendinti savo galimybes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)