Per premjerės vizitą numatyti susitikimai su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen, Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charlesu Micheliu, Europos Parlamento pirmininku Davidu Sassoliu, NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, Europos liaudies partijos frakcijos Europos Parlamente pirmininku Manfredu Weberiu, skelbiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Susitikimuose su ES vadovais premjerė aptars pandemijos valdymą, Lietuvai ir visam regionui svarbius infrastruktūrinius projektus energetikos ir transporto srityse, klimato kaitos klausimus.

Tarp pokalbio temų – nesaugi Astravo atominė elektrinė ir joje gaminamos elektros importo į ES stabdymas, atsakas į Baltarusijos ir Rusijos agresyvius veiksmus, konkrečios paramos Baltarusijos pilietinei visuomenei ir Rytų partnerystės šalims telkimas.

Susitikime su NATO generaliniu sekretoriumi premjerė aptars transatlantinei bendruomenei kylančius saugumo iššūkius, NATO buvimą mūsų regione, NATO adaptaciją ir „NATO 2030“ procesą, Lietuvos indėlį į NATO ir tarptautines operacijas, agresyvius Rusijos ir Baltarusijos veiksmus, NATO atvirų durų politiką.