Tai pat ant juodai uždažytos perėjos buvo užrašyta „Love is love“ (liet. „Meilė yra meilė“).

Perėjos nuotrauka soc. tinkluose pasidalijus Jolita Katkutė, kuri teigė, kad „Grąžinom vaivorykštę į vietą“.

Elta šiandien pranešė, kad policija tiria pirmadienio pavakarę įvykusio incidento, kurio metu 4 asmenys juodais dažais uždažė vaivorykštės spalvomis nudažytą perėją, aplinkybes.

„Šis įvykis registruotas, ir mes kaip tik dabar aiškinamės ir tiksliname visas su šiuo įvykiu susijusias aplinkybes. O kai tik išsiaiškinsime ir gausime visus duomenis, susijusius su šiuo įvykiu, tada ir galėsime kažką daugiau pasakyti“, – Eltą informavo Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas Donaldas Dubaka.


Vaizdo įrašu, kuriame 4 asmenys juodais dažais uždažo vaivorykštės spalvų perėją, savo feisbuko paskyroje pasidalino ir Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

Politiko teigimu, LGBT bendruomenės vėliavą uždažę asmenys „yra paprasčiausi teroristai“.

Vilniuje „perdažyta“ vaivorykštės spalvomis papuošta pėsčiųjų perėja: uždažė juoda spalva

Pirmadienio vakare Vilniuje, Pylimo gatvėje, skaitytoja pastebėjo, jog prie penktadienį miesto centre vaivorykštės spalvomis nudažytos pėsčiųjų perėjos darbuojasi 4 asmenys, kurie juodos spalvos purškiamais dažnai uždažo šią gėjų bendruomenės simboliu laikomą vėliavą. I

Incidentą vaizdo įraše užfiksavusi Delfi skaitytoja teigė, jog įrašas darytas 18.30 val. pirmadienį. Jame matyti, jog prie perėjos darbuojasi keturi asmenys geltonomis liemenėmis, šalia burzgia motociklai. Skaitytojas taip pat teigė, jog į įvykio vietą buvo iškviesta policija.

Vilniaus policija informavo, kad pareigūnai jau yra informuoti dėl uždažytos vaivorykštinės pėsčiųjų perėjos. Teigiama, kad pranešimas apie įvykį buvo gautas per internetinę svetainę epolicija.lt.

Anot policijos, žmogus ne tik informavo apie galimai nusikalstamą veiklą, bet ir pateikė vaizdinę medžiagą.


Tai ne pirmas toks incidentas Vilniuje, kuomet LGBT simbolika papuošti objektai yra niokojami. Gegužės 17 dieną minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, Laisvės frakcija sostinės Rotušės aikštėje pastatė vaivorykštės spalvomis papuoštą suoliuką.

Tai, kaip teigia idėjos autoriai, simbolinė dovana Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams. Tačiau šis suoliukas jau kitos dienos paryčiais buvo perdažytas žalios spalvos dažais.
Pasak sostinės policijos, vaizdo kameros apie 4.30 valandą užfiksavo, kaip vyras žaliais dažais terlioja Laisvės partijos Vilniui padovanotą suoliuką.

Netrukus pareigūnai nustatė ir sulaikė pažeidėją, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo bei tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo ir skirta 240 eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (815)