„Čia tų kamerų pas mus gal kokių dešimt iš viso yra autobuse. Kiekvienos durys stebimos, viskas yra. Keleiviai turėtų žinoti ir geriau šypsotis negu pykti“, – tikino vairuotojo kolega.

Autobuse filmuotuose vaizduose matyti, kaip į autobusą įlipa du vyrai. Abu – tuoj pat atsisėdo. Vairuotojas keliskart priminė, kad jie privalo pasižymėti bilietus, bet vyrai nereagavo. Tada vairuotojas pareikalavo, kad vyrai liptų lauk, vietoj to – vienas iš jų per vairuotoją ir keleivius skiriančios pertvaros ertmę dukart trenkė vairuotojui.

Kai vairuotojas išbėgo iš kabinos, keleivis įšoka į vidų, dukart papurškia ašarinių dujų ir dar įspyrė vairuotojui.

„Šalia stovi maži vaikai, tikrai gal kokių aštuonerių metų, kitas gal dar mažesnis, bet, deja, yra tokių stipruolių, kuriems nesvarbu atmosfera, vaikai, vieša vieta ar gerai atliekantis darbą darbuotojas. Viduje už poros metrų su vežimėliu sėdėjo, su naujagimiu tėvai“, – komentavo „Klaipėdos autobusų parko vadovas“ Vaidas Ramanauskas.

Vairuotojui prireikė medikų pagalbos, teko plauti akis.

„Už vieną eurą taip su žmogumi elgtis, iš tikrųjų, sunku patikėti“, – stebėjosi jauna klaipėdietė.

„Aš galutinėje stotelėje įlipu, tai ir pasilabiname, ir visa kita. Neįsivaizduoju, kad gali ir tokių žmonių atsirasti“, – kalbėjo dar viena moteris.

Autobusų parko darbuotojus nustebino autobusu važiavusiųjų reakcija.

„Kas keisčiausia, kad kiti keleiviai nepriėjo prie vairuotojo, buvo ir vyrų, bet priėjo tie maži vaikai ir jie klausinėjo, ar viskas gerai vairuotojui. Suaugę žmonės nepriėjo padėti ar pasirūpinti“, – teigė V. Ramanauskas.

Kai kurie vairuotojai ašarinių dujų atakų darbe jau yra sulaukę.

„Sustojau prie šviesoforo, iššoko iš mašinos ir prie manęs atbėgo. Galvojau, gal nori ko nors paklausti. Pradariau langelį, o jie man – dujų. Gerai, kad aš kažkaip atsitraukiau ir kliuvo tik ant skruosto. Vadinasi, kodėl iš stotelės [pirmiau išvažiavau]. Faktiškai autobusą turėtų išleisti iš stotelės išvažiuoti“, – sakė vienas iš vairuotojų.

Anot vairuotojų, būna ir kitokių išpuolių.

„Prašiau užsidėti kaukę, bet jis nereagavo. Dar pakartojau ir jis pradėjo iš kojos spardyti duris, bijojau, kad lango neišdaužtų, įkišęs galvą dar apspjaudė. Išsikviečiau pareigūnus, bet turėjau atidaryti duris, nes spardė. Jis bėgo lauk ir pareigūnai pradėjo jo ieškoti po miestą.“

Dar vienas vairuotojas prisiminė keistą moterį, kuri niekaip nenustojo rėkti ir grasino atleidimais, bet jis sakė, kad jaučiasi saugus, mat visur įrengtos kameros.

Kartais, sako vairuotojai, keleiviai nugvelbia bilietus ir pabėga. Mušeikų dažniausiai nepavyksta nutverti, bet yra ir išimčių. Kartą vairuotojas net tris peštukus sulaikė, mat prieš vairuotoją ranką kėlę neįvertino, kad jis kadaise dalyvavo bokso čempionatuose.