Pasak leidinio šaltinio, tai įvyko 2021 metų gegužės 10 dieną. A. Šarijaus advokatai iš karto pareikalavo sužinoti tokio sprendimo motyvus, ir jiems buvo perduota visa reikalinga medžiaga.

Anot turimos informacijos, A. Šarijus naudojasi vienos brangiausių advokatų kontorų Lietuvoje paslaugomis.

„Evropeiskaja pravda“ šaltinis patvirtino, kad A. Šarijus neteko pabėgėlio statuso, kuris jam buvo suteiktas 2012 metais.

„Pabėgėlio statusą jis gavo Lietuvoje. Tai įvyko Janukovyčiaus laikais, kai atrodė, kad jis bėga nuo Janukovyčiaus režimo“, – pažymėjo šaltinis.

Pats A. Šarijus į šią žinią sureagavo socialiniuose tinkluose, kur pareiškė pirmą kartą apie tai girdintis.

„Net nežinau, ką dabar daryti. Manau, kad reikia laukti oficialaus pranešimo iš Lietuvos. Asmeniškai aš pats tai girdžiu pirmą kartą. Tačiau nelabai tuo tikiu. Manau, kad šaltinis būtų pranešęs jau prieš tris savaites, kad kažkas yra ne taip“, – savo „Telegram“ kanale rašė A. Šarijus.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas“, prieglobstis A. Šarijui panaikintas gegužės viduryje, jis paskelbtas nepageidaujamu asmeniu, tačiau tinklaraštininkas tokį sprendimą jau apskundė.

„Lietuvos ryto“ teigimu, šiuo metu A. Šarijus gyvena Ispanijoje.

Politinį prieglobstį Lietuva šiam žmogui suteikė dar 2012 metais, kai jis pabėgo iš Ukrainos prezidentaujant Viktorui Janukovyčiui. A. Šarijui Ukrainoje buvo iškeltos kelios bylos, viena jų – už chuliganizmą. Pats žurnalistas tvirtino, kad bylos – sufabrikuotos, o jis pats yra persekiojamas už kritiką bei tyrimus apie korupciją,

O „Evropeiskaja pravda“ redaktorius Sergejus Sidorenka savo vaizdo tinklaraštyje nurodė, kad A. Šarijus jau apskundė Lietuvos sprendimą atimti iš jo pabėgėlio statusą.

„Paskutinę dieną pagal Lietuvos įstatymus A. Šarijus apskundė šį sprendimą, ir dabar kelis mėnesius ar net galbūt metus su kapeikomis tęsis vilkinimas“, – sakė S. Sidorenka.

Jo teigimu, dabar Lietuvos teismai turi patvirtinti, kad Migracijos tarnybos veiksmai A. Šarijaus atžvilgiu buvo pagrįsti.

2015 metais jau buvo skelbiama, kad Lietuva peržiūrėjo galimybę atimti iš A. Šarijaus pabėgėlio statusą.

2012 metais A. Šarijui pavyko įtikinti Lietuvos pareigūnus, kad jį persekioja tuometinio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimas. Jis tvirtino atlikęs tyrimą dėl valstybinių įstaigų vaidmens narkotikų versle, todėl jam buvo iškeltos suklastotos bylos.

Vasario 16 dieną Ukrainos saugumo tarnyba pareiškė A. Šarijui įtarimus dėl valstybės išdavimo ir piliečių lygiateisiškumo pažeidimų. Pats tinklaraštininkas pareiškė, kad visos jam iškeltos bylos yra „gryna politika“.

Vasario 25 dieną buvo paskelbta valstybinė A. Šarijaus paieška. Jo advokatas Valentinas Rybinas buvo supažindintas su bylos medžiaga. Jam taip pat buvo įteiktas pareiškimas dėl kardomosios priemonės tinklaraštininkui skyrimo.

Kovo 11 dieną Ukrainos teisingumo ministerija padavė ieškinį, kuriame pareikalavo uždrausti A. Šarijaus partijos veiklą. Tačiau Kijevo apygardos administracinis teismas sustabdė teiseną dėl A. Šarijaus partijos uždraudimo, kol bus atlikta teismo psichologinė – lingvistinė tinklaraštininko pasisakymų ekspertizė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)