Kaip pranešė biuro atstovai, E. Bingelis nuo birželio 1-osios pareigose keičia ilgametę vadovę Audrą Sipavičienę – ji biurui vadovavo nuo 1998-ųjų, kuomet Lietuvoje ir buvo įkurta Tarptautinės migracijos organizacijos misija.

TMO regioninis direktorius Europos Sąjungai, Europos ekonominei erdvei ir NATO Ola Henriksonas tikisi, kad vadovaujant E. Bingeliui bus tęsiamas bendradarbiavimas su Lietuva „sprendžiant iššūkius ir siekiant geresnio migracijos procesų valdymo“.

E. Bingelis 2017-2020 metais ėjo Socialinės apsaugos ir darbo viceministro pareigas, prieš tai 2012-2017 metais užėmė Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinio sekretoriaus pareigas, aktyviai dalyvavo nevyriausybinių organizacijų veikloje. Nuo 2015-ųjų E. Bingelis buvo Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo valdybos narys, 2017-aisiais buvo deleguotas Europos kovos su skurdu tinklo vykdomojo komiteto nariu.

TMO yra tarpvyriausybinė organizacija, siekianti padėti įveikti organizacinius migracijos iššūkius, suteikti ekspertinių žinių migracijos klausimais, skatinti socialinę ir ekonominę plėtrą bei užtikrinti migrantų gerovę. Organizacija turi biurus daugiau nei 100 valstybių, ji atlieka Jungtinių Tautų migracijos ir sekretoriato funkcijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)