Ekspertų teigimu, smuktelėjęs TS-LKD populiarumas sietinas su trim faktoriais.

„Vilmorus“ vadovo, sociologo Vlado Gaidžio teigimu, pakritęs valdančiųjų reitingas yra susijęs su pastarosiomis aktualijomis bei išsiskiriančiomis nuomonėmis TS-LKD viduje.

„Valstiečiai nekinta, o Tėvynės sąjungos šį kartą sumažėjo. Pas juos įnirtingai viskas vyksta, tarpusavyje yra susidariusios tam tikros pažiūrų frakcijos – ir konservatyvūs krikščionys, ir daugiau liberalesni. (…) Ten veiksmo daug, matyt kažkas iš rinkėjų „nuėjo“ pas Liberalų sąjūdį“, – svarstė V. Gaidys.

Šalies vadovo populiarumui, pasak V. Gaidžio, įtakos galėjo turėti ir padidėjęs matomumas viešojoje erdvėje, pavyzdžiui – sveikinimo paskelbimas Didžiojo šeimos gynimo maršo metu, kuris buvo plačiai aptartas ir komentuotas.

„Šeimų maršą transliavo visi – turbūt ir porą dienų. Turint galvoje, kad jo problema buvo, jog jis kaip prezidentas nelabai matėsi, tai čia jis pasirodė – ir dėl to viršūnių susitikimo, ir marše, ir žiniasklaida jį daug linksniavo. Matomumas smarkiai padidėjo“, – aiškino sociologas.

Savo ruožtu Mykolo Romerio universiteto (MRU) lektorė, politologė Rima Urbonaitė nebuvo linkusi TS-LKD populiarumo sumažėjimo sieti išskirtinai su išaugusiu G. Nausėdos, su kuriuo valdantieji pastaruoju metu konfliktavo, reitingu.

„Aišku, tie, kurie labai nemėgsta konservatorių, o tokių tikrai yra, ir kurie renkasi bet ką, bet ne konservatorius – tada natūralu, kad prezidentas šiuos balsus susirenka. (...) Manau, kad žmonės šioje apklausoje vertina asmenybę ir čia jau labiau bendras vertinimas, tai, ką aš matau bei kas tą dieną yra aktualu“, – pridūrė R. Urbonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)