„Atsiprašau, kad čia antrą kartą šiandien šokdinu, bet vakcinų neišpilsim. Šiandien nuo 18:00 likusias „AstraZeneca“ (Vaxzevria) vakcinas leisim visiems norintiems kaip antrą dozę, jei nuo pirmosios praėjo bent 4 savaitės.

Iki tol ir toliau kviečiame atvykti abiturientus pasiskiepyti antrąja AZ doze. Bet jau dabar matome, kad aktyvumas mažokas, ir tikrai liks keli šimtai antros partijos atšildytų AZ vakcinų (šiai akimirkai turime apie 500), todėl paskelbiame iš anksto, kad galėtumėt susiplanuoti ir nestresuojant atvykti į „Litexpo“, – feisbuke rašė Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas.

Mero patarėjas rašo, kad sunku prognozuoti srautus, ir nepykti, jei kažkam neliks, ir nesiveržti ten per anksti.

„Nežinau srautų, nepykit, jei kažkam neliks – bet anksčiau 18:00 nesiveržkite, apsauga neleis. Turėkit asmens dokumentų (vairuotojo pažymėjimas tinka).

Dar svarbu pabrėžti, kad kuo vėlesnė antra AZ dozė, tuo tvirtesnis imunitetas, todėl gerai įvertinkite, ar dabar jau labai reikia AZ antros dozės, ar visgi neplanuojate užsienio kelionių artimiausiu metu ir galite palaukti“, – rašė K. Žukauskas.

„Delfi“ primena, kad įprastai antrąja „Astra Zeneca“ doze yra skiepyjama praėjus dvylikai savaičių po pirmosios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)