J. Šiugždinienė į EK komisarę kreipėsi atsižvelgdama į Aliaksandro Lukašenkos režimo įvykdytą priverstinį civilinio lėktuvo nutupdymą Minske.

„Sankcijų įvedimui ir kitoms priemonėms reikia laiko ir kruopštaus pasirengimo, bet kai kurių veiksmų galima imtis jau dabar. Vienas pavyzdžių, EK ir Jūsų rekomendacija tarptautinėms sporto šakų federacijoms ir jų organizacijoms stabdyti visus suplanuotus tarptautinius sporto renginius Baltarusijoje, kol ši šalis netaps demokratiška ir bus užtikrintos sportininkų teisės varžytis taikioje ir saugioje aplinkoje“, – laiške eurokomisarei rašė ministrė.

„Sportas nėra tik sportas. Autokratiniuose režimuose, o Europos Sąjunga dabar vieningai sutaria, kad Baltarusijoje toks režimas ir veikia, sportas yra ir galios įrankis, būdas įteisinti režimą tarptautinėje bendruomenėje. Sporto pasiekimai vienija žmones visame pasaulyje, tačiau jie taip pat suteikia galimybę diktatoriams įgyti politinio pasitikėjimo savo žmonių akyse“, – teigė ji.

Anot J. Šiugždinienės, tarptautinės organizacijos turi palaikyti sąžiningą politiką ir sąžiningą sportą.

Šįmet sausį Tarptautinė ledo ritulio federacija atšaukė Minske turėjusį vykti pasaulio čempionatą. Praėjusią savaitę Europos dviračių sporto sąjunga priėmė sprendimą atšaukti Baltarusijoje birželį turėjusį vykti Europos dviračių treko čempionatą.

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė ir Lietuvos dviračių sporto federacija pasiūlė šį renginį surengti Panevėžyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)