„Šiauliuose, deja, švietimo sistema labai stipriai nukentėjo todėl, kad buvo taikomas bendras modelis. O Šiauliai pirmieji persirgo, ir tikrai galėjo grįžti į klases. Yra, kaip yra, tačiau dėmesys yra atkreiptas. Labai tikiuosi, kad teisingi sprendimai atsiras rugsėjo 1 dieną, ir dauguma arba visi moksleiviai bus klasėse“, – sakė A. Visockas.

Mero įsitikinimu, kai kuriais atvejais neverta daryti privalomo sprendimo, kuris atneša daugiau žalos negu naudos.

„Tam tikrais atvejais verta pamatuoti sprendimo galią. Jeigu sprendimo galia būtų rekomendacinė arba, jeigu būtų labai tikslinė (tarkime, jeigu tikslas yra išsitestuoti per dvi savaites, ir nusistatyti, ar švietimo sistemoje yra židinys), jis gali būti griežtas ir būtinas, o kitu atveju, manau, kad švietimo sistemoje galėtų veikti rekomendacinis metodas. Nes šeimos gali norėti žinoti savo šeimos padėtį (ar serga)“, – sakė A. Visockas.

Mero įsitikinimu, didžioji dalis šeimų norės per vaiką sužinoti savo šeimos sveikatos situaciją.

Ministras: testavimasis yra vienas iš sėkmės įrankių

Sveikatos apsaugos ministras kalbėjo, kad testavimasis yra vienas iš sėkmės įrankių valdant pandemiją.

„Manau, kad jis mums davė daug naudos, tačiau negaliu paneigti, kad ne visur jis buvo laiku, galbūt ne visur suveikė organizaciniai dalykai, galbūt ne visur užteko testų. Visur dirba žmonės“, – sakė A. Dulkys.

Ministras pasidžiaugė, kad ir miesto meras palaiko jo mintį, kad vakcinacijos procese negali būti prievartos.

„Skiepijimasis turi įpročio požymių, negalima žmogaus užbombarduoti agresyvia reklama, žmogus pats turi priimti sprendimą, kai kam tai yra vertybinis sprendimas“, – sakė A. Dulkys.

Per ministro susitikimą su meru aptarta ir situacija Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Po susitikimo su meru ministras vėl grįš į ligoninę bendrauti su medikais.

Meras ministras kviečia sugrįžti ir dar kartą, po poros savaičių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)