„Reikia suprasti labai paprastą dalyką – yra siekiama maksimalios apsaugos. Ir jei mokslininkai – ne valdžia, bet mokslininkai – sako, kad maksimaliai geriausia apsauga ir rezultatas yra pasiekiamas, kai antras skiepas yra gaunamas po 12 savaičių, tai tada primygtinai rekomenduojama tokių mokslininkų rekomendacijų laikytis. Žinoma, būna visokių aplinkybių ir tas aplinkybes būtų galima įvertinti, bet skatinti keisti antrojo skiepo laiką tikrai iš Vyriausybės institucijų pusės būtų neatsakinga“, – pirmadienį LRT radijui sakė I. Šimonytė.

Vis pasigirstant kalboms, kad gali pakakti tik vieno skiepo „Vaxzevrios“ vakcina, premjerė taip pat paragino gyventojus nepraleisti progos ir būtinai pasiskiepyti antruoju skiepu. Pasak jos, tik tuomet būtų galima tikėtis maksimalios apsaugos.

„Nors tos apsaugos, ką ir mokslininkai sako, nuo sunkios ligos ir nuo mirties pakanka vienos dozės, visgi reikėtų pilno skiepijimosi kurso tam, kad apsauga būtų maksimali. Tad raginčiau visus nepraleisti progos pasiskiepyti, o jei yra labai svarbi aplinkybė – 4 savaitėms suėjus paprašyti tą skiepą perkelti anksčiau“, – teigė ji.

Pasak I. Šimonytės, šiuo metu Lietuvoje „Vaxzevrios“ skiepais vakcinuota apie 200 tūkst. žmonių, o abi dozes gavo – 50 tūkst. gyventojų.

„Iš viso „Astra Zeneca“ Lietuvoje paskiepytų žmonių yra per 200 tūkst., dviem dozėmis – apie 50 tūkst., jei neklystu“, – sakė premjerė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)