Taline numatytas jos susitikimas su Estijos parlamento vadovu Juriu Ratu, šios šalies prezidente Kersti Kaljulaid, Švietimo ir mokslo ministerijos generaliniu sekretoriumi (kancleriu) Martu Laidmetsu.

Pasak parlamento vadovės atstovės spaudai Ilonos Petrovės, su Estijos vadovais bus aptarta situacija ir bendri galimi veiksmai po to, kai Minsko režimo nurodymu priverstinai Baltarusijos sostinėje buvo nutupdytas keleivinis lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, ir sulaikyti du jo keleiviai – Baltarusijos opozicijos žurnalistas Ramanas Pratasevičius ir jo draugė Sofija Sapega.

V. Čmilytė-Nielsen Taline taip pat kalbės apie regioninį saugumą, dvišalį ir daugiašalį parlamentinį bendradarbiavimą, elektros tinklų sinchronizavimą.

Seimo vadovė dar aplankys Estijos taikomojo meno ir dizaino muziejų, susitiks su Estijos lietuvių bendruomenės atstovais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)