„Šiuo metu aiškinamės įvykio aplinkybes ir ieškome taršos židinio“, – socialiniame tinkalpyje „Facebook“ rašo įmonė „Grinda“.

Manoma, kad po didele Vilniaus miesto dalimi nutiestas lietaus nuotekų tinklas, kuriuo į upes nuvedamas nuo namų stogų, gatvių, šaligatvių surenkamas lietaus vanduo, nors pats lietaus vanduo yra švarus, tačiau kritulių metu jis gali nuplauti ant gatvės esančius nešvarumus (žiedadulkės, smėlis, molis ir kt.), kurie vamzdynu patenka į atvirus vandens telkinius.

Šiuo metu vertinamos kelias skirtingas šios taršos naftos produktais versijos.

Kaip rašoma soacialinio tinklo paskyroje, pastarąsias kelias dienas lijęs lietus galėjo atnešti į gruntą įsigėrusius ar stovėjimo aikštelės prasiliejusius naftos produktus. Vis dėlto, anot „Grindos“, atrodytų, kad taršos kiekis didesnis, nei fiksuojamas panašiais atvejais.

Tyčinė tarša – ne kartą pasitaikė, kai tvarkydami savo garažiukus ir sandėliukus neatsakingi piliečiai senus tepalus išpila į artimiausią lietaus nuotekų šulinį.

Pramoninė avarija – neatmetame tikimybės, kad nesuveikė kurios nors degalinės apsauginės priemonės.

Taršos šaltinio paiešką, kaip skelbiama įraše, komplikuoja tai, kad
tenka patikrinti dešimtis vamzdyno atšakų, o dažniausiai pasitaiko ne nuolatinis naftos produktų tekėjimas, kurį būtų galima atsekti tikrinant šulinius, o momentinis pliūpsnis.

Tačiau „Grindos“ atstovai žada nenuleisti rankų, o apsauginės bonos liks dar bent tris-keturias dienas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)