Iš Jurbarko r. ūkio mėginiai viruso nustatymui paimti VMVT gavus informaciją apie kituose ūkiuose nugaišusius paukščius. Iš šio prekiautojo paukščius buvo įsigiję Raseinių ir Tauragės r. augintojai, kurių savo reikmėms laikomiems paukščiams ir buvo diagnozuotas paukščių gripo virusas, sakoma VMVT pranešime.

Šiuo metu Jurbarko r. ūkiui pritaikyti laikini apribojimai, jam uždrausta prekiauti paukščiais, veterinarijos specialistai atrinko gaišusių paukščių mėginius paukščių gripo tyrimams.

Patvirtinus labai patogeniško paukščių gripo protrūkį, šiame ūkyje visi laikomi paukščiai bus gaišinami, kad liga neplistų toliau, jie bus saugiai sunaikinti ūkio teritorijoje, bus atliekama pirminė dezinfekcija.

VMVT duomenimis, komercinių paukštininkystės ūkių Jurbarko rajone nėra.
Į nustatytas apribojimų zonas paukštienos perdirbimo įmonės taip pat nepatenka.

Kaip užkratas pateko į Jurbarko rajono paukščių laikymo vietą, aiškinsis veterinarijos specialistai epizootinio tyrimo metu. Neatmetama galimybė, kad virusas galėjo patekti nuo laukinių vandens paukščių arba įsigyjant sergančius paukščius.

VMVT prašo visų paukščių augintojų, pirkusių paukščius iš šio Jurbarko r. ūkio, kreiptis į VMVT nemokama telefono linija 8 800 40403, nurodant paukščių laikymo vietos adresą ir savo telefoną, kad būtų galima atlikti paukščių klinikinę apžiūrą, o pradėjus gaišti paukščiams – informuoti VMVT, kad specialistai atvykę atrinktų mėginius dėl galimo paukščių gripo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)